Knausgård gjester «The Late Show» i USA

Forfatter Karl Ove Knausgård skal være gjest i et av verdens største talkshow.

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård har skapt mye oppmerksomhet i USA, og blir nå gjest i «The Late Show».

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Stephen Colbert

Stephen Colbert er ny programleder for «The Late Show» etter David Letterman.

Foto: Frederick M. Brown / Afp

Knausgård blir gjest hos programleder Stephen Colbert, som overtok jobben som programleder i «The Late Show» etter David Letterman tidligere i år.

Sjuende nordmann

Talkshowet spilles inn i Ed Sullivan Theater i New York torsdag 5. november, og sendes på CBS, en av USAs største TV-kanaler, heter det i en pressemelding fra forlaget Oktober.

Knausgård skal være gjest sammen med Bryan Cranston, som er kjent for mange via sin hovedrolle som Walter White i TV-serien «Breaking Bad» - en prestasjon han også vant Golden Globe for.

Seks nordmenn gjestet «The Late Show» mens David Lettermans var programleder: Nemlig Sissel Kyrkjebø, Sondre Lerche, Maria Mena, Nico & Vinz, Liv Arnesen og Mona Grudt.

Karl Ove Knausgård om «The Late Show»

Stor oppmerksomhet

Knausgård har fått mye oppmerksomhet i USA for sin bokserie «Min Kamp». Den fjerde av hans seks bøker kom ut i mai, og den gikk rett inn på New York Times’ bestselgerliste.

Han har vært på bokturné flere steder i landet, og over 1200 mennesker sikret seg billetter til arrangementet i San Francisco. Han har også blitt bredt profilert i dette portrettintervjuet hos Vice.

Rettighetene til «Min Kamp» er solgt til 30 land. Samlet opplag på de seks bøkene er 468 000 bare i Norge.

Kulturstrøm

 • Godt år for norsk dokumentarfilm

  11 norske dokumentarer deltar i konkurransen på den internasjonale dokumentarfilmfestivalen Human. Tre av dem har gått på kino, blant dem «Vær her» om Sigvart Tveit (bildet) og to andre demensrammede. – Årets samling av nominerte filmer vitner om et godt produksjonsår for dokumentarfilm i Norge, sier festivalens programsjef Silje Poulsen Viki. (NTB)

  Sigvald Tveit, den nå avdøde komponisten og musikkforskeren, som laget sanger til «Portveien 2». Fra dokumentarfilmen "Vær her" av Ragnhild Nøst Bergem.
  Foto: Human / NTB
 • – Viktigst å sikre Nordland teater

  Fylkeskommunen skal etter planen overta det fulle ansvar for Nordland teater i 2021, sammen med en rekke andre kulturoppgaver. – Vi vil gjerne overta det fulle ansvar for Nordland teater, men ikke om det er på bekostning av teaterets framtid sier fylkesråd Kirsti Saxi (SV).

  Nordland Teater
  Foto: Lars-Petter Kalkenberg / NRK