Bekrefter Colbert som Lettermans arvtager

TV-kanalen CBS bekrefter nå nyheten mange har tatt for gitt: Stephen Colbert tar over det prestisjetunge Late Show etter David Letterman i løpet av neste år.

Konferansier Stephen Colbert var ikke verre enn at han også fikk pris; årets komedie-album.

VAR FAVORITT: Mange spådde tidlig at 49 år gamle Stephen Colbert ville ta over talkshowtronen etter David Letterman. De fikk rett.

Foto: REUTERS/Mike Blake

David Letterman er USAs mest populære talkshow-vert.

IKONISK GLIS: 66 år gamle David Letterman overlater kontorstolen til yngre krefter etter en over 30 år lang karriere i TV-ruta.

Foto: CBS

Ledelsen i TV-kanalen kunngjorde torsdag nyheten om at 49 år gamle Stephen Colbert skal fylle David Lettermans sko når 66-åringen trekker seg tilbake i løpet av neste år .

Les også: Disse kan ta over etter Letterman

Colbert er så langt er mest kjent fra programmene The Daily Show og The Colbert Report på kabelkanalen Comedy Central, der han har spilt rollen som en erkekonservativ og ekstremt patriotisk utgave av seg selv.

Vitset med Letterman-gliset

CBS opplyser i kveld at de har undertegnet en femårsavtale med komikeren, som av mange har vært ansett som favoritt til jobben helt siden Letterman kunngjorde sin avgang tidligere denne måneden.

– Stephen Colbert er en av de mest oppfinnsomme og respekterte kreftene i TV-bransjen, sier CBS-sjef Les Moonves i forbindelse med kunngjøringen.

Han sier kanalen er stolt over arven etter Letterman, og mener valget av Colbert viser at kanalen er opptatt av å videreføre det Letterman har bygget opp gjennom sine over 20 år som Late Show-vert.

Også hovedpersonen selv var full av lovord om forgjengeren.

– Bare det å være en gjest på David Lettermans program var et høydepunkt i min karriere. Jeg drømte aldri om at jeg ville følge i hans fotspor, sier Colbert selv i en uttalelse etter at nyheten ble kjent.

– Nå må dere unnskylde meg, jeg må gå og file et mellomrom mellom fortennene, vitser han, med henvisning til Lettermans karakteristiske glis.

Tar med staben over

Det er ikke avgjort nøyaktig når overgangen skal skje, siden David Letterman ennå ikke har bestemt seg for når hans siste sending skal være.

Ifølge Entertainment Weekly skal Colbert torsdag ha orientert staben sin på The Colbert Report om at han ønsker å ta dem med seg over til det nye programmet på CBS.

Det er foreløpig ikke kjent hvor nye Late Show skal spilles inn. Hovedkonkurrenten The Tonight Show på TV-kanalen NBC flyttet tidligere i år innspillingssted fra Los Angeles til New York i forbindelse med at Jay Leno overlot roret til Jimmy Fallon.

Letterman ledet selv programmet Late Tonight på NBC fra 1982 til 1993, men meldte overgang til CBS da Jay Leno utkonkurrerte ham i kampen om å ta over flaggskipet The Tonight Show.

Kulturstrøm

  • Tre norske filmer til festival

    Tre norske dokumentarfilmer skal vises i Amsterdam, i forbindelse med dokumentarfilmfestivalen IDFA i november. Det melder NTB. De tre filmene er «iHuman», «Karla og Nordahl» og «En gang Aurora» som handler om Aurora Aksnes.

    Aurora Aksnes
    Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
  • Coldplay lover comeback

    Etter fire år i dvale melder århundrets mestselgende britiske band at de er på vei tilbake. Et brev til en fan startet en rykteflom, og nå bekrefter bandet på sin hjemmeside at et nytt album kommer 22. november. Coldplays forrige album «A Head Full Of Dreams» solgte to millioner eksemplarer, melder BBC. Den påfølgende turneen spilte inn fem milliarder kroner.