NRK Meny
Normal

Kloss på kloss

Tre tonn med legoklosser og tusenvis av ivrige hender er det som skal til for å bygge fremtidens drømmemuseum i Oslo. Riktignok snakker vi ikke om fullskala byggverk, men om modeller som skal inspirere både arkitekter og de som bestemmer hvordan det nye Nasjonalmuseet på Tullinløkka skal se ut.

legoby
Foto: NRK

Frem til 17. september kan alle som vil sette seg ned i giganthaugen med legoklosser og bygge i vei. Etter hvert som de fantasifulle byggverkene blir ferdige, stilles de ut på store bord. Her finner du alt fra små arkitektoniske rariteter til gigantiske tårn i reneste Manhatten-klasse.

– Folk er utrolig kreative, forteller Elise Lund, som er pressesjef ved Nasjonalmuseet.

Unge menn

– Spesielt ser vi mange unge menn rundt 20-25 år som sitter i legohaugen i flere timer og bygger. Noen har til og med kommet igjen flere dager, smiler en fornøyd pressesjef.

Den 17. september fjernes altså alle legoklossene fra Tullinløkka, og den 21. oktober vil et utvalg av alle byggverkene bli stilt ut på Museet for Samtidskunst.

–Vi gjør dette for å lage en flott utstilling, og samtidig er det veldig inspirerende å se all kreativiteten før vi skal i gang med byggingen av det nye Nasjonalmuseet, forsikrer Elise Lund.

Et museum som antakelig burde bygges i Lego.