Her er de seks nominerte

Nå er seks bøker valgt ut fra langlisten til årets "P2-lytternes romanpris". Disse skal konkurrere om juryens gunst, og selve kåringen skjer i februar.

De nominerte til P2-lytternes romanpris

Fra venstre: Atle Næss, Niels Fredrik Dahl, Mirjam Kristensen, Karl Ove Knausgård, Britt Karin Larsen og Anne Oterholm.

Foto: Scanpix/Cappelen Damm

Les utdrag fra bøkene, og si din mening her!

Niels Fredrik Dahl: ” Herre

Herre
Foto: Oktober forlag

Les anmeldelse: Herre

Les fra starten av boken: Herre

Romanen viser oss det tragiske mennesket Bernhard Herre. Han blir budbringer mellom Welhaven og den kvinnen han selv elsket fra han så henne første gang, Camilla Wergeland. Han er fast husgjest til konkurs nummer to sender familien Herre ut av sosieteten i datidens Kristiania.


Karl Ove Knausgård: " Min kamp 1 "

Min kamp
Foto: Yngve KnausgŒrd

Les anmeldelse: Min kamp 1

Les fra starten av boken: Min kamp 1

Knausgård skal i løpet av et halvt år gi ut i alt seks romaner, og temaet er livet til forfatteren. Dette har på den ene siden ført med seg sinte reaksjoner fra familie som føler seg krenket, og på den andre siden både Bragepris og nominasjon til Nordisk Råds litteraturpris.

Mirjam Kristensen: Et rikt liv

Et rikt liv
Foto: Oktober forlag

Les anmeldelse: Et rikt liv

Les fra starten av boken: Et rikt liv

"Boken "Et rikt liv" reiser mange tankevekkande spørsmål, samstundes som han skildrar fleire livsløp med stor innleving", påpeker kritiker Marta Norheim i sin anmeldelse.

Britt Karin Larsen: Det vokser et tre i Mostamägg

Det vokser et tre i Mostamägg
Foto: Cappelen Damm

Les anmeldelse: Det vokser et tre i Mostamägg

Les fra starten av boken: Det vokser et tre i Mostamägg

Larsen er kjent for romantrilogien om romanifolket fra 90-tallet. I hennes nye bok handler det om en annen minoritet, nemlig finnene på Finnskogen på 1800-tallet.

Atle Næss: Din nestes eiendom

"Din nestes eiendom" av Atle Næss
Foto: Gyldendal

Les anmeldelse: Din nestes eiendom

Les fra starten av boken: Din nestes eiendom

Næss har ikke glemt den gamle regelen om å ha med en vakker kvinne og en revolver. Dette er en roman om to personer fra ulik stand i bondesamfunnet som elsker hverandre. Men det er historien rundt dem som spiller hovedrollen.

Anne Oterholm: Toget fra Ajaccio

Toget fra Ajaccio
Foto: Gyldendal Norsk Forlag

Les anmeldelse: Toget fra Ajaccio

Les fra starten av boken: Toget fra Ajaccio

NRKs anmelder følte seg uvel da hun leste denne boken. Oterholm er kjent for å skrive slik at det er ubehagelig å lese. Her møter vi en ung mann på ferie med sine to sønner. Men dette har skjedd uten at verken mor eller skolen har hatt vært meed på råd.

Kårer vinner i februar

Selve kåringen skjer 6. februar på NRK P2, av en jury bestående av lytterne.

Denne juryen er nå i ferd med å bli satt sammen, etter at vi søkte etter deltakere. Juryen skal altså kåre en vinner av de seks gjenværende bøkene.

P2-lytternes romanpris i fjor

Tidligere vinnere

Kulturstrøm

 • Vil ikke begrense NRK digitalt

  NRKs digitale tilbud påvirker ikke konkurransen til andre medier negativt, mener Medietilsynet, som ikke anbefaler digitale begrensninger for rikskringkasteren.

  Det kommer fram i Medietilsynets utredning om NRK, som de mandag overleverte til Kulturdepartementet.

  – Vår utredning viser også at NRKs digitale tilbud i nyhets- og aktualitetsmarkedet per i dag ikke påvirker konkurransen eller publikumstilbudet negativt, og da ser vi heller ingen grunn til å pålegge NRK digitale begrensninger, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

  Rapporten konkluderer med at konkurransepresset fra NRK overfor nasjonale medier har økt noe siden forrige analyse i 2018, og at NRK nå har byttet plass med Dagbladet som VGs nærmeste konkurrent.

  (NTB)

 • Passerer 200.000 i Norge

  Det norske kinobesøket for «Verdens verste menneske» har rundet 200.000. Samtidig er filmen i ferd med å passere det samme antallet solgte kinobilletter i Frankrike. Samtidig spår Los Angeles Times at filmen er en av favorittene til å bli nominert i den gjeveste Oscar-kategorien, som er Beste film.

  Verdens verste menneske
  Foto: Oslo Pictures / SF Studios
 • Stilig film for Sopranos-fansen

  Mafiafilmen «The Many Saints of Newark» har mandag premiere på strømmetjenesten HBO Max. Filmpolitiets Sigurd Vik mener dette er en film «The Sopranos»-fansen selvfølgelig skal se. Terningkast 4.

  The Many Saints of Newark
  Foto: HBO