Hopp til innhold

«Katastrofealarm» – hør hele thrillerserien!

En tunnel over Hemsedalsfjellet raser sammen etter en sprengningsulykke.Høyaktuelle skuespillere i den nye mini-serien til Radioteatret!

Skuespilleren i serien Katastrofealarm

Hovedroller: Hallvard Holmen, Kjersti Dalseide, Amell Basic og Dennis Storhøi.

Foto: NRK

Katastrofealarm

Spenningsserien er skrevet av Jarl Emsell Larsen og Ulf Breistrand, som tidligere har laget tv-seriene «Kodenavn Hunter 2» og «Offshore».

Foto: NRK Radioteatret

«Syv arbeidere er savnet etter ulykken i tunnelen. Alex setter himmel og jord i bevegelse for å finne ut om broren er i live.»

Det underliggende temaet i «Katastrofealarm» er arbeidskriminalitet. Det kuttes i kostnader for å spare tid, på bekostning av sikkerhet. Hovedpersonen Alex mister broren i en sprengningsulykke. Hvem har ansvaret?

Hør spenningsserien her:

En tunnel på anleggsområdet til den nye riksvei 52 over Hemsedalsfjellet raser sammen, etter en sprengningsulykke. Inne i tunnelen befinner det seg syv arbeidere.

En av dem er Igor, bror til Alex Matic. Alex er ansatt i Viken Maskin, som har fått oppdraget av Smedby Constructions. Han føler stor skyld og setter himmel og jord i bevegelse for å finne Igor.

Den unge journalisten Ulrikke Johannesen dumper ved en tilfeldighet midt oppi dramaet og får et unikt opptak med en opprørt Alex som hun spiller av på pressekonferansen som holdes i forbindelse med ulykken.

Men hva slags motiver har hun egentlig? Sammen jakter Alex og Ulrikke på sannheten, vil de finne svar.

Du finner mer gull i Radioteatret!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.