Kardashian-baby har over 500 000 følgere på Instagram

Dream Kardashian en uke gammel og en stjerne i sosiale medier. – Foreldre må tenke på hva som er hensikten med å dele barnebilder, sier Medietilsynet.

For omtrent en uke siden ble det født et nytt barn inn i Kardashian-familien. Denne gangen var det den eneste gutten i søskenflokken, Robert Kardashian, som fikk sitt første barn sammen med modell og entreprenør Blac Chyna.

Allerede to dager etter fødsel var spedbarnet Dream Renée Kardashian på Instagram og Twitter. Og hun har over en halv million følgere på førstnevnte.

Den lille, kommende realitystjernen har allerede fått verifisert sin konto på Instagram, og det første bildet var en repost av farens bilde av henne. Senere har hun fulgt opp med et litt utradisjonelt frokostbilde, og et bilde med et Snapchat-filter.

Langt under aldersgrensen

Ifølge Instagrams egne retningslinjer, har tjeneste en aldersgrense på 13 år. Med sine fire dager på planeten er Dream Kardashian ganske langt under det som skal være minstegrensen for å ha bruker på Instagram.

Instagram sier til NRK at det i denne sammenhengen er tydlig at det er foreldrene til Kardashian som styrer kontoen, og at det derfor er innenfor regelverket.

Khalid Azam i Medietilsynet sier at aldersgrensen er knyttet til personvernslovgivningen i USA, som sier at barn under 13 år ikke skal dele personlige opplysninger på nettet.

Khalid Azam

Khalid Azam i Medietilsynet sier at foreldre bør respektere barnas privatliv.

Foto: Kine Jensen

– Foreldrene har ansvar for barn frem til de er 18 år, men vi anbefaler at man tenker seg godt om og tenker på barnets fremtid, sier Azam til NRK.

Azam poengterer at foreldre bør respektere at også barn har rett på privatliv.

– Foreldre må tenke på hva som er hensikten med å dele barnebilder. Er hensikten at foreldrene skal få oppmerksomhet? Er det et godt minne, eller er det meningen at foreldrene skal tjene penger? sier han.

I Norge finnes det foreløpig ingen lovbestemt aldersgrense for sosiale medier.

Få «sosialemedierbarn»

Også i Norge er det en kultur for å dele barna sine på sosiale medier. Tidligere i uken skrev Dagbladet at blogger Anna Rasmussen skal vise fødselen sin på tv. Khalid Azam sier det er vanskelig å si om barn tar skade av eksponeringen.

– Vi har få barn som er vokst opp som «sosialemedierbarn», så det er vanskelig å si enda, sier han.

Dream Kardashian var en snakkis allerede før hun ble født, og vil trolig bli et av mange «sosialemedierbarn». Under fødselen tok foreldrene hennes etter Hillary Clinton, og slang seg på nett-trenden #themannequinchallenge.

View this post on Instagram

Dream Team 💕 #mannequinchallenge

A post shared by Blac Chyna (@blacchyna) on

Kulturstrøm

 • All By Myself med KORK

  KORK gjør sitt beste for å holde motet oppe når de ikke kan møtes på spillekontoret.

  Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?
 • Sangeren Bill Withers er død

  Den amerikanske sangeren og komponisten som blant annet sto bak låten «Ain't No Sunshine» er død, 81 år gammel. Withers døde av hjerteproblemer tidligere denne uken.

  Bill Withers
  Foto: Reed Saxon / NTB/Scanpix
 • Mediegiganter sammen mot korona

  BBC Global News, CNN International og Euronews går sammen i kampen mot den globale helsekrisen. De donerer gratis sendetid til informasjon om koronasmitten som til sammen når over 800 millioner mennesker, skriver CNN. Sendetiden gis til større flerspråklige organisasjoner og helsemyndighetersom vil beskytte befolkningen og hjelpe til med å stoppe spredningen av koronaviruset.