Clinton kaster seg på nett-trend

Glem «Harlem Shake» og «planking». Å stå stille som en utstillingsdukke er den nye trenden i sosiale medier, og til og med Hillary Clinton har slengt seg på.

Den siste uken har #MannequinChallenge trendet på Twitter. Utfordringen går ut på å stå helt stille som en utstillingsdukke i en hverdagslig situasjon mens en person går rundt og filmer. Gjerne mens Rae Sremmurds «Black Beatles» spiller i bakgrunnen.

I 2013 var det «Harlem Shake» som tok over internett, og i høst ser det ut til at «The Mannequin Challenge» blir det nye store. Også presidentkandidat Hillary Clinton har slengt seg på trenden, og postet i dag videoen øverst i saken på sin Twitter-konto.

Videregående skoler over hele USA har kastet seg på trenden om å lage den beste videoen, og emneknaggen på Twitter mates med nye tweets om utfordringen hvert eneste minutt.

Laster Twitter-innhold

Går viralt i sosiale medier

Forsker på sosiale medier, Halvdan Haugsbakken, sier at ting mennesker har nærhet til ofte går viralt i sosiale medier.

– Videoer med dyr for eksempel, går alltid kjempebra, sier han til NRK.

Haugsbakken sier at slike stunt i sosiale medier ofte har en sammenheng med dagsaktuelle temaer, men at trendene også kan oppstå inne i mer lukkede nettsamfunn.

– Det kan være en del av et stunt planlagt av kommersielle aktører, men et helt uskyldig stunt kan også ta helt av. Slike trender spres fordi mange deler den samme beskjeden.

Om dette er et planlagt stunt eller helt tilfeldig vet vi ikke, men det er mulig det er hentet inspirasjon fra HBO-serien «Westworld»:

Slik mestrer du utfordringen

Vil du også prøve deg på utfordringen? Pianist og aktmodell Jerel DeLeon Jr sier at trening er det aller viktigste for å kunne stå stille over en lengre periode.

– Trening som yoga, kung fu og qigong er bra for å gjøre kroppen sterk. Meditasjon er også bra, og man kan bruke energi fra kroppens indre for å utføre øvelser og stillinger, sier De Leon Jr til NRK.

I oppdragene som aktmodell står han stille i rundt 20 minutter i strekk, noe som kan være belastende for kroppen. DeLeon Jr advarer derfor mot å prøve å stå stille i for ekstreme stillinger.

– Mange blir skadet av belastninger, men det er veldig avhengig av hvilken stilling du står i, sier han.

Se noen av våre favorittvideoer her:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Lisa Banes død etter påkjørsel

  Den amerikanske skuespilleren Lisa Banes (65) er død, ifølge Entertainment Tonight.

  Hun ble påkjørt av en scooter i New York den 4. juni, og døde av skadene. Føreren stakk av fra åstedet.

  Banes er mest kjent for sine roller i Gone Girl og Cocktail.

  En representant for familien sa tirsdag at de var knust et hennes «tragiske og meningsløse bortgang».

  Lisa Banes
  Foto: Charles Erickson
 • Madrugada skal på europaturné

  Sivert Høyem, Frode Jacobsen og Jon Lauvland Pedersen jobber med ny musikk og skal ut på europaturné fra februar til april neste år, melder bandet i en pressemelding. I Norge er det Oslo Spektrum som får besøk av bandet 4.-5. februar 2022, før de europeiske scenene venter. Madrugada ble oppløst i 2008, men gjenforent i 2019. Billetter slippes onsdag 16. juni.

  Sivert Høyem i Madrugada på Norwegian Wood.
  Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK