Hopp til innhold

Clinton kaster seg på nett-trend

Glem «Harlem Shake» og «planking». Å stå stille som en utstillingsdukke er den nye trenden i sosiale medier, og til og med Hillary Clinton har slengt seg på.

Den siste uken har #MannequinChallenge trendet på Twitter. Utfordringen går ut på å stå helt stille som en utstillingsdukke i en hverdagslig situasjon mens en person går rundt og filmer. Gjerne mens Rae Sremmurds «Black Beatles» spiller i bakgrunnen.

I 2013 var det «Harlem Shake» som tok over internett, og i høst ser det ut til at «The Mannequin Challenge» blir det nye store. Også presidentkandidat Hillary Clinton har slengt seg på trenden, og postet i dag videoen øverst i saken på sin Twitter-konto.

Videregående skoler over hele USA har kastet seg på trenden om å lage den beste videoen, og emneknaggen på Twitter mates med nye tweets om utfordringen hvert eneste minutt.

Laster Twitter-innhold

Går viralt i sosiale medier

Forsker på sosiale medier, Halvdan Haugsbakken, sier at ting mennesker har nærhet til ofte går viralt i sosiale medier.

– Videoer med dyr for eksempel, går alltid kjempebra, sier han til NRK.

Haugsbakken sier at slike stunt i sosiale medier ofte har en sammenheng med dagsaktuelle temaer, men at trendene også kan oppstå inne i mer lukkede nettsamfunn.

– Det kan være en del av et stunt planlagt av kommersielle aktører, men et helt uskyldig stunt kan også ta helt av. Slike trender spres fordi mange deler den samme beskjeden.

Om dette er et planlagt stunt eller helt tilfeldig vet vi ikke, men det er mulig det er hentet inspirasjon fra HBO-serien «Westworld»:

Slik mestrer du utfordringen

Vil du også prøve deg på utfordringen? Pianist og aktmodell Jerel DeLeon Jr sier at trening er det aller viktigste for å kunne stå stille over en lengre periode.

– Trening som yoga, kung fu og qigong er bra for å gjøre kroppen sterk. Meditasjon er også bra, og man kan bruke energi fra kroppens indre for å utføre øvelser og stillinger, sier De Leon Jr til NRK.

I oppdragene som aktmodell står han stille i rundt 20 minutter i strekk, noe som kan være belastende for kroppen. DeLeon Jr advarer derfor mot å prøve å stå stille i for ekstreme stillinger.

– Mange blir skadet av belastninger, men det er veldig avhengig av hvilken stilling du står i, sier han.

Se noen av våre favorittvideoer her:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Skuespiller Joe Turkel er død

  Han ble 94 år gammel og døde på sykehus i Santa Monica, California, mandag, skriver The Hollywood Reporter.

  Turkel er kjent fra blant annet Ondskapens hotell, Blade Runner, og King Rat.

 • Oslo Pride takker for støtten

  Oslo Pride har mottatt støtteerklæringer fra inn- og utland i løpet av den siste uken etter masseskytingen natt til lørdag.

  – I løpet av de siste dagene har vi fått mye støtte. Det setter vi enormt pris på. Jeg er sikker på at støtten også vil være der når det er trygt å samle skeive i Oslos gater til et stort arrangement igjen, sier leder av Oslo pride, Inger Kristin Haugsevje.

  Oslo pride opplyser dette i ei pressemelding og skrive at de ikke vil arrangere noe i juli måned.

  Statsråder og det skeive miljøet i dialogmøte
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Enormt stor pengebruk på festivaler i sommer

  Forbruket på mat og drikke og annet tilbehør på festivaler i sommer har økt med over 60 prosent sammenlignet med normalsommeren 2019, ifølge Bankaxept.

  – At festivaler og konserter går så bra, tyder på at mange har fått litt brakkesyke etter to år med oppussing og sofatilværelse med familien, sier leder Kjetil Bøe for Bankaxept i en pressemelding.

  I juni omsatte festivalene for 140 millioner kroner. Det er 85 millioner kroner mer enn i juni i normalåret 2019.