Ingen sure smil fra Dando

Etter mye harmonisk godlyd på Norwegian Wood søndag, skurret det godt og deilig da Lemonheads entret scenen, med sin fikse miks av grønsja rølp og melodiøse låter.

- Vi fyller bare tida, mens dere venter på Brian Wilson, sa Evan Dando da Lemonheads gikk på scenen. Og det klarte Dando og hans to nye bandmedlemmer godt, i den ene timen de hadde anledning til å fylle tida.

Dando tilbake igjen

Lemonheads på badet kunne vært en overlevning fra grønsjtida, men etter at Dando fikk orden på livet sitt igjen, har han en vitalitet som gir ham fortsatt relevans. Trioen driver fint framover med sine catchy melodier, samtidig som overvrengte partier med masse fuzz skaper spennende kontraster.

Når de i tillegg kan levere såre ballader som ”My Drug Buddy”, trer også Dandos talent som låtskriver tydelig fram.

Gammelt og nytt

Bandets comeback med albumet ”The Lemonheads” i fjor har også gitt bandet nytt og bra materiale å presentere på scenen. Men ikke uventet var det bandets klassiker ”It’s A Shame About Ray” som fikk aller best respons.

 

Kulturstrøm

 • Saksofonist skal redde truet fugl

  Et energiselskap i New Zealand vil prøve å redde fuglearten kākāpō ved hjelp av musikk. Det fins bare 147 fugler igjen av den kritisk truede arten, som er en type papegøye.

  Selskapet Meridian Energy støtter newzealandske viltmyndigheter i arbeidet med å redde kākāpōene. Nå håper de at sensuell musikk skal få fuglene i paringshumør. Derfor søker det etter en saksofonist som skal spille for dem, skriver Limelight Magazine.

  En fugl av arten kākāpō
  Foto: Wikimedia Commons / Flickr / Department of Conservation
 • Zeshan Shakar på lydboktoppen

  «Tante Ulrikkes vei» er den skjønnlitterære romanen flest har lyttet til i 2018 i strømmetjenesten Fabel, melder Gyldendal forlag. Zeshan Shakars debutroman er lyttet til dobbelt så mange ganger som den neste romanen på lista. Shakar fikk i fjor Tarjei Vesaas debutantpris for romanen, som ble den nest mest solgte boka i 2018, uavhengig av genre. Den skal bli teater, TV-serie og oversettes til engelsk.