NRK Meny
Normal

Ingen sure smil fra Dando

Etter mye harmonisk godlyd på Norwegian Wood søndag, skurret det godt og deilig da Lemonheads entret scenen, med sin fikse miks av grønsja rølp og melodiøse låter.

- Vi fyller bare tida, mens dere venter på Brian Wilson, sa Evan Dando da Lemonheads gikk på scenen. Og det klarte Dando og hans to nye bandmedlemmer godt, i den ene timen de hadde anledning til å fylle tida.

Dando tilbake igjen

Lemonheads på badet kunne vært en overlevning fra grønsjtida, men etter at Dando fikk orden på livet sitt igjen, har han en vitalitet som gir ham fortsatt relevans. Trioen driver fint framover med sine catchy melodier, samtidig som overvrengte partier med masse fuzz skaper spennende kontraster.

Når de i tillegg kan levere såre ballader som ”My Drug Buddy”, trer også Dandos talent som låtskriver tydelig fram.

Gammelt og nytt

Bandets comeback med albumet ”The Lemonheads” i fjor har også gitt bandet nytt og bra materiale å presentere på scenen. Men ikke uventet var det bandets klassiker ”It’s A Shame About Ray” som fikk aller best respons.

 

Kulturstrøm

  • Lauryn Hill til Oslo

    Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

    Lauryn Hill på Molde jazzfestival
    Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.