NRK Meny
Normal

Ingen sure smil fra Dando

Etter mye harmonisk godlyd på Norwegian Wood søndag, skurret det godt og deilig da Lemonheads entret scenen, med sin fikse miks av grønsja rølp og melodiøse låter.

- Vi fyller bare tida, mens dere venter på Brian Wilson, sa Evan Dando da Lemonheads gikk på scenen. Og det klarte Dando og hans to nye bandmedlemmer godt, i den ene timen de hadde anledning til å fylle tida.

Dando tilbake igjen

Lemonheads på badet kunne vært en overlevning fra grønsjtida, men etter at Dando fikk orden på livet sitt igjen, har han en vitalitet som gir ham fortsatt relevans. Trioen driver fint framover med sine catchy melodier, samtidig som overvrengte partier med masse fuzz skaper spennende kontraster.

Når de i tillegg kan levere såre ballader som ”My Drug Buddy”, trer også Dandos talent som låtskriver tydelig fram.

Gammelt og nytt

Bandets comeback med albumet ”The Lemonheads” i fjor har også gitt bandet nytt og bra materiale å presentere på scenen. Men ikke uventet var det bandets klassiker ”It’s A Shame About Ray” som fikk aller best respons.

 

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters