Hopp til innhold

Ingen sure smil fra Dando

Etter mye harmonisk godlyd på Norwegian Wood søndag, skurret det godt og deilig da Lemonheads entret scenen, med sin fikse miks av grønsja rølp og melodiøse låter.

- Vi fyller bare tida, mens dere venter på Brian Wilson, sa Evan Dando da Lemonheads gikk på scenen. Og det klarte Dando og hans to nye bandmedlemmer godt, i den ene timen de hadde anledning til å fylle tida.

Dando tilbake igjen

Lemonheads på badet kunne vært en overlevning fra grønsjtida, men etter at Dando fikk orden på livet sitt igjen, har han en vitalitet som gir ham fortsatt relevans. Trioen driver fint framover med sine catchy melodier, samtidig som overvrengte partier med masse fuzz skaper spennende kontraster.

Når de i tillegg kan levere såre ballader som ”My Drug Buddy”, trer også Dandos talent som låtskriver tydelig fram.

Gammelt og nytt

Bandets comeback med albumet ”The Lemonheads” i fjor har også gitt bandet nytt og bra materiale å presentere på scenen. Men ikke uventet var det bandets klassiker ”It’s A Shame About Ray” som fikk aller best respons.

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters