Hun blir Debattens nye ansikt

Ingunn Solheim går fra «mengdetrening» i NRKs valgdekning til debattprogram på torsdagskvelden.

Ingunn Solheim

Ingunn Solheim har jobbet som politisk journalist i NRK siden 2010. Nå tar hun over som programleder for Debatten etter Erik Wold.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

NRKs debattprogram Debatten får ny programleder på torsdagskvelder utover høsten. Erik Wold takker av til fordel for Ingunn Solheim.

– Jeg gleder meg enormt. Jeg er ydmyk overfor de som har bygget opp denne merkevaren, og jeg håper vi kan bidra til å utvikle programmet videre, sier Solheim til NRK.no.

– Et stort ansvar

Solheim er politisk journalist i NRK, og har vært nyhetsanker for Dagsrevyen. I høst ledet hun også NRKs valgkampsendinger, sammen med vaktsjef Anne Katrine Førli. Solheim tar med seg både vaktsjefen og erfaringen inn i den nye jobben.

– Det er et stort ansvar å samle folket på en torsdag, og å skape det som er den kveldens snakkis. Nå skal vi sette et team som skal se hvordan vi kan videreføre den suksessen dette programmet har vært, sier hun.

Skal nå et yngre publikum

Programmet skal fortsette utover våren, før det relanseres i høst. Da skal programmet rettes mot et et yngre publikum, ha større variasjon i tempo og temaer og utforske et større spekter av fortellerspråk og dramaturgiske virkemidler.

– Vi har sett etter en programleder som kan ta debatten inn i en mediehverdag som er i rask endring. Vi mener Ingunn er rett til denne oppgaven, og at hun har vist dette, blant annet i valgkampen i fjor, sier NRKs redaksjonssjef for debatt, Halvor Finess Tretvoll til NRK.no.

– Vi skal nå et yngre publikum, og samtidig styrke nærværet på sosiale medier, og dette tror vi Ingunn vil være svært dyktig til, sier han.

Kulturstrøm

 • Savner fysiske plater

  – Vi vet at den kommer ikke til å nå like langt ut som de tidligere platene, som var fysiske. Men når vi er i studio, er vi like ambisiøse. Gleden ved å skape er like stor som før. Det sier Lars Lillo-Stenberg til Kulturstripa om å lage sitt 18. album sammen med deLillos, «Dum som et menneske».

  deLillos på Norwegian Wood
 • Ler når ingen andre ler

  For komiker Martin Beyer-Olsen er det de bitte små observasjonene som får ham til å le mens andre er stille. Det forteller han til Kulturstripa. Komikeren fikk hele to priser da Humorprisen ble delt ut for andre år på rad. Den ene for humorprogrammet «Strømmeland». Den andre for podkasten «Berrum & Beyer snakker om greier».

  Martin Beyer-Olsen, Underholdningsavdelingen
 • Kulturprofil nektar straffskyld

  Kulturprofilen som er tiltalen for ti overgrep mot ni forskjellige kvinner, og å ha hatt seksuell omgang med ei jente under 16 år, nektar straffskyld på alle tiltalepunkt. Det blei klart då tiltalen blei lest opp i Oslo tingrett tysdag.