Hun blir Debattens nye ansikt

Ingunn Solheim går fra «mengdetrening» i NRKs valgdekning til debattprogram på torsdagskvelden.

Ingunn Solheim

Ingunn Solheim har jobbet som politisk journalist i NRK siden 2010. Nå tar hun over som programleder for Debatten etter Erik Wold.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

NRKs debattprogram Debatten får ny programleder på torsdagskvelder utover høsten. Erik Wold takker av til fordel for Ingunn Solheim.

– Jeg gleder meg enormt. Jeg er ydmyk overfor de som har bygget opp denne merkevaren, og jeg håper vi kan bidra til å utvikle programmet videre, sier Solheim til NRK.no.

– Et stort ansvar

Solheim er politisk journalist i NRK, og har vært nyhetsanker for Dagsrevyen. I høst ledet hun også NRKs valgkampsendinger, sammen med vaktsjef Anne Katrine Førli. Solheim tar med seg både vaktsjefen og erfaringen inn i den nye jobben.

– Det er et stort ansvar å samle folket på en torsdag, og å skape det som er den kveldens snakkis. Nå skal vi sette et team som skal se hvordan vi kan videreføre den suksessen dette programmet har vært, sier hun.

Skal nå et yngre publikum

Programmet skal fortsette utover våren, før det relanseres i høst. Da skal programmet rettes mot et et yngre publikum, ha større variasjon i tempo og temaer og utforske et større spekter av fortellerspråk og dramaturgiske virkemidler.

– Vi har sett etter en programleder som kan ta debatten inn i en mediehverdag som er i rask endring. Vi mener Ingunn er rett til denne oppgaven, og at hun har vist dette, blant annet i valgkampen i fjor, sier NRKs redaksjonssjef for debatt, Halvor Finess Tretvoll til NRK.no.

– Vi skal nå et yngre publikum, og samtidig styrke nærværet på sosiale medier, og dette tror vi Ingunn vil være svært dyktig til, sier han.

Kulturstrøm

  • Anonymous Content vant rettigheter

    Underholdningsselskapet Anonymous Content har vunnet rettighetene til den kommende boka «A Stranger on the Beach» av Michele Campbell.

  • Varslar søksmål

    Fleire naboar på Utstranda varslar at dei vil gå til søksmål mot staten for å stoppe minnestaden ved Utøykaia, visss planene blir godkjent av Hole kommune, ifølgje Dagbladet. Nabo Terje Lien seier til avisa at planene er horrible.

    Modell Utøykaia
    Foto: Statsbygg