Hopp til innhold

Her er den nye kjendistrenden: Avslører nyheter på blogg

John Arne Riise røpet bytte av fotballklubb, Tone Damli avslørte barnefødsel og Paradise Hotel-Martine ga leserne bruddnyhet. – Dette er døden for den tradisjonelle kjendisjournalistikken, mener VGTVs programleder Morten Hegseth.

Lene Alexandra Øyen, John Arne Riise og Tone Damli Aaberge bruker blogg til å meddele om

Lene Alexandra Øyen, John Arne Riise og Tone Damli Aaberge bruker blogg til å avsløre nyheter.

– Det er en unik mulighet til å kommunisere med fansen. Da har de mulighet til å komme direkte til meg og ikke gjennom andre personer. Dette er ekstremt viktig for meg. Da vet jeg eksakt hva som er skrevet og ingen kan vri eller vende på det, sier fotballspiller John Arne Riise.

John Arne Riise

NY KLUBB: Fotballprofil John Arne Riise røpet at han skal flytte til India på Betssons blogg.

Foto: Yiannis Kourtoglou / Afp

Riise er en av flere profilerte personer som har valgt å publisere nyheter om eget liv på blogg. I juni avslørte han via spillselskapet Betssons blogg at han skal spille for en indisk klubb. Der ble det opplyst om at navnet på klubben skulle komme senere på bloggen til kona hans, Louise Angelica Riise. Nå har Riise også opprettet en egen blogg.

– I endring

VGTVs Rampelys-programleder Morten Hegseth tror trenden endrer journalistikken.

Morten Hegseth

FORANDRING: VGTVs Rampelys-programleder Morten Hegseth tror kjendisjournalistikken vil endres.

Foto: Braastad, Jørgen / VG

– Kjendismedier taper penger på at kjendiser slipper nyheter på blogger. Dette er døden for den tradisjonelle kjendisjournalistikken. Vi blir tvunget til å finne opp oss selv på nytt. Kjendisjournalistikk vil kanskje bli mer som kommentarform og TV.

Barnefødsel

Da artist Tone Damli ble mor til Billy i fjor vår, kom avsløringen også på Betssons blogg. Selskapets PR-manager Mikael Mellqvist mener dette er en internasjonal trend.

Tone Damli

BABYNYHET: Popartist Tone Damli fortalte at hun hadde blitt mamma på Betssons blogg. Damli ville ikke medvirke i saken.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– På denne måten får man en direkte dialog med fansen og at alle medier får samme informasjon. Tilbakemeldingene til våre ambassadører, Tone og John Arne, har i stor grad vært positive.

Vi har ikke opplevd at media synes det er problematisk å referere til oss.

Blogget bruddet

Årets Paradise Hotel-vinnere, Martine Sjøhaug og Pierre Louis Olsson, ble et par etter deltagelsen i realityshowet. Nylig tok forholdet slutt, og Sjøhaug valgte å dele nyheten på sin nyoppstartede blogg.

– Jeg hadde lagt ut ett innlegg, men så gikk det en uke og jeg hadde ikke noe mer å blogge om. Så ble det slutt mellom oss, og da tenkte jeg at jeg fikk utnytte det.

Dette er veldig personlig, og jeg ville være først ute med det, sier Sjøhaug. Hun håper å kunne tjene penger på bloggen.

Lene Alexandra Øien

NY KJÆRESTE: Personlig trener og TV-profil Lene Alexandra Øien avslørte på sin egen blogg at hun hadde blitt kjæreste med Henriette Grønn. Øien ønsket ikke å kommentere reportasjen.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

– Ikke nyhetsformidling

Presseveteran og tidligere generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, er skeptisk til utviklingen.

– Dette er en trend journalistiske medier kan mislike, men ikke gjøre noe særlig med. Hvert menneske har frihet til å formidle meninger og nyheter knyttet til seg selv.

Det har lite med journalistikk å gjøre, som er å formidle nyheter folk trenger for å forstå samtiden og prege framtiden. Blogg er en kommunikasjonskanal og ikke en arena for nyhetsformidling.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)