NRK Meny
Normal

Her er årets Stjernekamp-deltakere

Jonas Skybakmoen fra Johndoe, Steinar Albrigtsen, Tomine Harket og Kash King Gashamura er blant artistene som skal kjempe om å bli hele Norges underholder til høsten.

Stjernekamp 2016

Kash King Gashamura, Gunnhild Sundli, Knut Anders Sørum, Tomine Harket, Nicoline Berg Kaasin, Steinar Albrigtsen, Jonas Skybakmoen, Marian Aas Hansen, Håvard Bakke og Kate Gulbrandsen er årets Stjernekamp-deltagere.

Foto: Julia Maria Naglestad / NRK

I høst er det klart for femte sesong av Stjernekamp på NRK. Et knippe unge talenter møter erfarne norske artister for å konkurrere mot hverandre i ulike musikalske sjangere.

I fjor var det Maria Haukaas Mittet som etter å ha sunget seg gjennom sjangre som visesang, heavy metal, latino og opera stakk av med seieren i det populært TV-programmet. Tidligere år har Nora Foss Al-Jabri, Silya Nymoen og Rita Eriksen endt opp som siste deltager på Stjernekamp-scenen.

En av disse blir hele Norges entertainer

Kash King Gashamura (26 år) er kjent for mange som programleder for NRK Super og fra programmet «Hva har du i bagasjen» og «Skal vi danse». Han har spilt i en rekke musikaler blant annet «Jungelboken», «27» og «Hair».

gunnhild sundli gunnhild sundli

Gunnhild Sundli

Foto: Gitte Johannessen / NTB Tema

Gunnhild Sundli (30 år) slo igjennom allerede som 14-åring som vokalist i folkrock-bandet Gåte, og vant både spellemannpris og solgte til platina. Siden bandet ble oppløst i 2010 har Sundli jobbet som skuespiller ved Trøndelag Teater og gitt ut soloplate og juleplate med Åsmund Norstoga.

1987: Kate Gulbrandsen vant den norske Melodi Grand Prix-finalen.

1987: Kate Gulbrandsen vant den norske Melodi Grand Prix-finalen.

Foto: Tøllefsen, Odd Steinar / Scanpix

Kate Gulbrandsen (50 år) ble en av Norges største popartister da hun med sin høye 80-tallsveis vant den norske finalen i Melodi Grand Prix i 1987 med melodien «Mitt liv». Siden den gang har hun gitt ut tre album som soloartist og medvirket til en rekke andre utgivelser.

Håvard Bakke (42 år) kjenner du kanskje igjen fra TV-serier som «Hotel Cæsar»
«Hjem» og «Mammon», eller som Pelle i «Døden på Oslo S» fra 1990. Han har opptrådt i flere musikaler, og er aktuell med sitt Bruce Springsteen tributeband, «Cover Me».

Marian Aas Hansen

Marian Aas Hansen

Foto: K&U / K&U

Marian Aas Hansen (41 år) er kjent fra populære musikaler som «Sofies Verden», «Den syngende Frk. Detektiv» og «Jesus Christ Superstar». Hun har turnert landet rundt med forestillinger som «It`s showtime» med Kåre Conradi og «Showgirls», og har gitt ut flere soloalbum.

Jonas Skybakmoen

Jonas Skybakmoen

Foto: Stian Lysberg Solum, Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Jonas Skybakmoen (36 år) er vokalist i rockebandet Johndoe. Siden debutalbumet «Ja takk til trøbbel», som kom i 2003, har bandet gitt ut 6 album. Jondoe har turnert landet rundt og på festivaler som Øyafestivalen, Quartfestivalen, By:larm og Norwegian Wood.

Steinar Albrigtsen

Steinar Albrigtsen

Foto: Gitte Johannessen / NTB

Steinar Albrigtsen (59 år) debuterte med «Alone too long» som solgte over 180.000 eksemplarer, og ga ham Spellemannpris. I alt har musikeren som ligger i grenselandet mellom country, vise, jazz og blues 16 album på samvittigheten, og flere 1-singler på Norsktoppen.

Nicoline Berg Kaasin (27 år) kom til finalen i TV2-programmet The Voice i fjor. I 2008 kom hun på andreplass i «Grease-skolen» på Tv Norge. Hun har også deltatt i Eurovision Norge to ganger og jobber nå i studio med nytt låtmateriale.

Tomine Harket

Tomine Harket

Foto: Fredrik Arrf/Dinamo/NRK

Tomine Harket (23 år) jobber for tiden med den Spellemann-nominerte rapperen Unge Ferrari om ny musikk. Popartisten har tidligere samarbeidet med elektronika-duoen Loveless, om singelen Elephant. Mange husker henne kanskje også som Annie fra musikalen med samme navn.

Knut Anders Sørum (40 år) er kjent for sin soulstemme. Han har gitt ut flere album, blant annet «Ting flyt» fra 2013. Sørum har også opptrådt på flere Tv-programmer som Beat for Beat, Melodi Grand Prix, The Voice og Skal vi danse (også der som vokalist).

Kulturstrøm

 • 55 år gammel Bowie-låt oppdaget

  En hittil ukjent låt som den legendariske artisten sang i starten av karrieren er funnet i en gammel brødkurv, skriver The Guardian. 16 år gamle Bowie, som den gangen het David Jones, spilte inn låten «I Never Dreamed» i et lite studio sør i London sammen med bandet The Konrads. Men ingen plateselskaper ville gi ut låten. David Hadfield som var trommis i bandet, fant demotapen i en gammel brødkurv mens han ryddet i huset til bestefaren sin. – Det var jeg som bestemte at David skulle synge på låten, sier Hadfield til avisen. Tapen anslås å gå for 10.000 pund, eller 100.000 kroner på auksjon.

  David Bowie
 • Anmeldelse: Minnesmerke 22.juli

  – Jeg kan godt forstå at det var viktig å få noe på plass nå; at de pårørende og overlevende og hele nasjonen trenger et sted å sørge, at de som er for unge til å ha sine egne minner fra 22. juli kan ha et sted å ta innover seg denne hendelsen. Men jeg må si jeg er inderlig glad for at dette er et midlertidig minnesmerke, skriver NRKs kunstanmelder.

 • Vil bli kvitt villsvinet

  Det er politisk enighet om at villsvinet er uønsket i norsk natur. Det skriver Nationen. SVs Karin andersen sier at villsvinet er en fremmed art i norsk natur som skal bekjempes. FRPs Morten Ørsahl Johansen oppforder til intensiv jakt hele året.