Hopp til innhold

Her er støttegruppa for menn som liker «Downton Abbey»

Er du mann og liker «Downton Abbey»? I så fall er du ikke alene.

"Manton Abbey"

Radiokjendis Chriss O'Connell lagde støttegruppen «Manton Abbey», en klubb for men som liker «Downton Abbey».

Foto: ITV/ The Manton Abbey Club

Det var i november i fjor at den kjente britiske radioverten Christian O’Connell (kjent for sine intervjuer med blant andre Tony Blair, Steven Seagal og Liam Gallagher) fikk en åpenbaring.

Christian O'Connell

Radiovert Christian O'Connell.

Foto: Flickr/The Radio Academy, under Creative Commons Attribution License CC BY-NC-SA 2.0

O’Connell er selv stor tilhenger av tv-serien «Downton Abbey», et periodisk klassedrama av typen som ofte karakteriseres som «jenteserier».

Men store kjoler, herskapsliv og vanskelig kjærlighet ser ikke ut til å ha skremt bort gutta denne gangen.

– Jeg satt og tok en øl med Will Carling (tidligere kaptein på det engelske rugbylaget, journ.anm.) og spurte om han liker «Downton Abbey». I det samme jeg hadde sagt det, tenkte jeg «hvorfor i alle dager spurte jeg om det», men så svarte han at han digget det, forklarer O’Connell til den britiske gratisavisen Metro.

Svaret overrasket O’Connell, som bestemte seg for å se nærmere på hva det er som gjør at menn liker «Downton Abbey» så godt. Han tok derfor spørsmålet videre til sine radiolyttere.

Responsen han fikk gjorde ham ytterligere forbauset.

– Jeg fikk så mange tekstmeldinger og twittermeldinger at jeg bestemte meg for å opprette en støttegruppe for menn som liker serien, forklarer han.

– Takknemlig for at de blir

Som sagt, så gjort, og i fjor så støttegruppen «Manton Abbey» dagens lys. Åpningsfesten skjedde på et fasjonabelt London-hotell med en rekke mannlige Downton-fans og flere av skuespillerne til stede.

– Mange menn har fortalt meg at de vanligvis forlater rommet når dama deres ser på serier som dette, men disse mennene her har blitt. Og jeg er veldig takknemlig for at de har det, sa Dan Stevens, som spiller Matthew Crawley, under åpningsfesten.

Se video av begivenheten her:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

– Mange pene jenter

Stevens mener å ha forklaringen på hvorfor menn liker «Downton Abbey».

Mary, Cora, Ethel og Sybil Crawley i Downton Abbey

Er det damene som gjør at menn liker «Downton Abbey»?

Foto: ITV

– Det er mange veldig pene jenter med i serien og de har nydelige kjoler på seg. Plottet er også veldig annerledes enn det typiske Jane Austin-dramaet. Det er både kvinnelige og mannlige temaer med i miksen.

Manusforfatter Julian Fellowes er likevel imponert over O'Connell og gutta bak «Manton Abbey».

– Du må nok ha en viss indre trygghet for å stå frem på denne måten. En viss tapperhet and selvtillit, men hva er galt med det, smiler Fellowes.

«Downton Abbey» ser du søndager på NRK1 klokken 20:55.

NB: NRK har ikke rettigheter til å la episodene ligge ute i nett-tv lenger enn tre timer etter at de ble sendt på tv. Men du rekker altså å se sendingen i reprise om du benker deg foran skjermen før midnatt søndag kveld!

Er du mann og fan av «Downton Abbey»? Hva liker du ved serien? Si din mening her!

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP