Hopp til innhold

Kaotiske tilstander under bryllupsinnspilling i «Downton Abbey»

– Det jeg husker best fra innspillingen er alle paparazzifotografene som snek seg rundt utenfor kirken i håp om å få et glimt av bryllupskjolen, forteller Michelle Dockery som spiller lady Mary Crawley i «Downton Abbey» til NRK.no.

Dan Stevens og Michelle Dockery som henholdsvis Matthew og Mary Crawley.

Dan Stevens og Michelle Dockery, som henholdsvis Matthew og Mary Crawley, fikk endelig hverandre i søndagens episode.

Foto: ITV

Michelle Dockery som Mary Crawley

Brudekjolen var designet spesielt til Dockery.

Foto: ITV
Michelle Dockery som Mary Crawley
Foto: ITV

I kveldens episode av «Downton Abbey» skjedde det mange har ventet lenge på, endelig fikk Matthew Crawley sin Mary. Gjennom to sesonger har seerne kunnet følge paret i opp- og nedturer der forholdet mellom dem stadig har møtt nye hindringer.

– Det var virkelig spesielt å gjøre bryllupsscenene, forteller Michelle Dockery som spiller Mary til NRK.no når vi møter henne i London.

– Matthew og Mary har jo holdt på med dette i to år – eller, enda lengre i «virkelig tid», og det går en grense for hvor lenge man kan tvære ut denne vil de/vil de ikke-kampen mellom dem.

Les også: – Ingen vet hva som skjer videre

Måtte dekke til vinduene

Innspillingen av bryllupsscenene var omfattende og krevde en stor produksjon. Likevel er det ikke hendelsene inne i kirken Dockery husker best i ettertid.

– Det jeg husker best fra dagen er alle de fremmede paparazzifotografene som snek rundt kirka i håp om å få et glimt av oss og av kjolen, selvfølgelig.

– Vi hadde masse innleide sikkerhetsfolk som prøvde å skjule oss fra pressen. Da jeg satt i vognen på vei til kirken måtte vi dekke til alle vinduene, det var ganske vilt og surrealistisk, egentlig, forklarer hun.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

Bryllup i Downton Abbey

Michelle Dockery måtte nærmest smugles inn i kirken for ikke å avsløre kjolen for paparazzifotografene.

Foto: Skjermdump: ITV

De fleste av skuespillerne i «Downton Abbey» deltok under bryllupsinnspillingen. Og alle er enige om at det var en spennende innspillingsdag.

– Bryllupet var veldig gøy å spille inn. De beste innspillingsdagene er når alle skuespillerne er med. Det ble spilt inn på en fantastisk location og jeg satt rett foran Shirley MacLaine og Maggie Smith så jeg kunne bare sitte og lytte til småpraten dem imellom, forteller Laura Carmichael, som har rollen som Lady Edith Crawley, Marys søster.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

Maggie Smith og Shirley MacLaine i Downton Abbey

Maggie Smith og Shirley MacLaine på plass i kirken under innspillingen av Mary og Matthews bryllup.

Foto: ITV

Spent på om kjolen blir mote

For drøye ett år siden satte et rojalt bryllup hele Storbritannia på hodet. I ettertid valgte mange bruder å kopiere kjolen Kate Middleton hadde på seg da hun ektet prins William.

Selv om et liksombryllup i en TV-serie ikke kan måle seg med et ekte prinsebryllup, er det likevel mange som har gledet seg til at Mary og Matthew skulle bli smidd i hymens lenker.

Nå venter skuespillerne spent på å se publikums reaksjon på det etterlengtede bryllupet. Michelle Dockery håper kjolen hun bar under bryllupsscenene vil kunne begeistre gifteklare kvinner.

– Jeg er spent på å se om andre kvinner blir inspirert av den til sine egne bryllup, forteller hun.

Bryllupskjolen er designet spesielt til henne, og planleggingen gikk over flere måneder.

– Det var en mye lengre prosess enn med de andre kostymene. Jeg hadde sett en skisse fra før av om hvordan den skulle se ut, og var kjempefornøyd med resultatet. Kjolen er veldig tro til tidsepoken vi er i, og den var helt praktfull.

– 20-tallet er min favorittepoke rent motemessig, klærne er litt løsere. Man har droppet korsettene og de er mye mer komfortable å gå i. Håret er også veldig forskjellig fra sesong 2, forklarer hun.

Mer spenning i vente

Laura Carmichael i rollen som Lady Edith Crawley i «Downton Abbey»

Laura Carmichael i rollen som Lady Edith Crawley i «Downton Abbey».

Foto: ITV

Selv om den største hemmeligheten med dette er avslørt, lover likevel skuespillerne i «Downton Abbey» at det blir nok av drama også i episodene som kommer i tiden fremover.

– De dagene vi spiller inn avgjørende hendelser i Downton-historien er alltid spennende. Jeg kan dessverre ikke si så mye mer om det uten å røpe handlingen videre i serien, men det skjer mye gøy i denne sesongen, lover Laura Carmichael (Edith Crawley) med et lurt smil.

«Downton Abbey» ser du på NRK1, søndager klokken 20:55.

Kulturstrøm

  • «NCIS»-skuespiller David McCallum er død

    Skuespiller David McCallum, best kjent fra TV-seriene «NCIS» og «The Man From U.N.C.L.E.», er død. Han ble 90 år gammel.

    McCallum døde i New York mandag av naturlige årsaker. Han hadde familien ved sin side, skriver CBS i en uttalelse.

    – David var en begavet skuespiller og forfatter, og var verdsatt av mange verden rundt. Han levde et utrolig liv, og ettermælet hans vil leve for alltid gjennom familien og de utallige timene med film og TV som aldri blir borte, heter det i uttalelsen. (NTB)