Foto og tilrettelegging for nett: Geir Evensen
Reiseradiokokken Ove er til vanlig kokk på restauranten Feinschmecker. Like ved ligger bensinstasjonen Shell, og en dag han hadde dårlig tid fant Ove ingrediensene til noen velsmakende tunfiskbaguetter i Selectbutikken der. Her er oppskriften:
Lekkert fra Shell-butikken: Baguetter med tunfisksalat
Shell Select picnic
Baguetter med tunfisksalat
2 bokser tunfisk i olje
1 boks erter
4 ss créme fraiche
1 sitron
1 rød løk
1 eple
salt
pepper
Ta ut tunfisken av boksen og press den litt med en gaffel for å unngå for store tunfiskbiter i salaten.
Sil av alt vannet fra boksen med erter og bland ertene medt med tunfisken. Bland i créme fraiche og saft av en sitron. Riv eplene på et rivjern og tørk dem litt på papir.
Tilsett eplemassen og finhakket løk og smak til med salt og pepper. Fordel tunfisksalaten utover ferske baguetter og pynt med tilbehør som løkringer og tomatskiver.
- Med tunfisksalat på nystekte baguetter i picnickurven tar man snikerne i båtkøen på Vippetangen med fatning, mener Ove.