Sommerkoteletter av gris er vel og bra, men hva med å prøve lammekoteletter denne gangen? Dessutenn er scampireker ypperlige på grillspyd sammen med grønnsaker.
Grillpiknik med lammekoteletter og scampi
Grillspyd med marinerte grønnsaker og scampi med ingefær og chili. Tilbehør: fransk potetsalat. Til ca. 6 personer.
Grillspyd
700 gr scampi(ca 34 stk)
5 stk paprika
3 stk rødløk
18 stk cherrytomater
100 gr fersk ingefær
2 st ferske finhakket chilli
1 pt frisk koriander
4 dl nøytral olje (raps/solsikke/soya)
Salt og pepper
2 stk lime
Scampi (tiger-reker) fas kjøpt i de fleste delikatesse- og spesialforretninger, enten med eller uten skall. Til denne retten skal rekene være uten, skallet må altså fjernes.
Skrell løken og skjær den i båter. Skjær et snitt i tomatene på begge sider. Paprikaen deles i to, ta så ut innmaten og sett halvdelene i ovnen på 250 grader i 20 minutter. Ikke bry deg om de skulle bli litt brent, det gir bare god smak. Nå er skallet løsnet og kan lett fjernes med en kniv.
Marinaden
Bland chili, finhakket ingefæren og koriander sammen i oljen. Limen skjæres i båter og blandes i oljen. Smak til med salt og pepper.
Grillmat på piknik: Reiseradiokokken Ove med scampi-grillspyd (Foto: Geir Evensen)
Grønnsakene og scampien tres på spidd og legges i marinaden over natten. Spiddene legges direkte på grillen i ca. et minutt på hver side.
Fransk Potetsalat
1/2 kg nypoteter
1 rødløk
150 gr feta ost
50 gr kapers
2 dl olivenolje
3 ss hvitvinsedikk
salt og pepper
Rist nypotetene med olje salt og pepper i ovnen på 150 grader i 1 time i forvarmet ovn (hvis de er store må de stå litt lenger).
Finsnitt rødløken og kutt fetaosten i terninger før du blander alle ingrediensene og setter det kaldt til dagen etter.
- Dette er strålende munngodt på både varme og litt bløte sommerdager som vi etter hvert har blitt godt kjent med, sier Reiseradioens kokk Ove.
Velbekomme!!!
Lammekoteletter med sennep og dill
Til ca. 6 personer
2,5 kg lammekoteletter
3 ss fin Dijon sennep (fransk)
2 ss brun farin
3 ss finhakket fersk dill
1 ts salt
pepper
Bland alle marinade-ingrediensene og legg kjøttet i marinaden over natten, gjerne i en plastpose.