Erfarer Gud, men tror på mennesket

For ti år siden ble Kjersti Børsum (52) rammet av både hjerteinfarkt og hjerneblødning. I Sølvsuper forklarer hun hvordan det var å være ung trebarnsmor med full jobb, og bli avfeid med merkelappen «stress» hos legen.

Kjersti Børsum

– Jeg erfarer Gud, men tror på mennesket, sier Kjersti Børsum.

Foto: Grethe Børsum/GretaVisions Photography

Vi hører også om hvordan sosialantropologen, familieterapeuten og den tidligere teaterinstruktøren senere dannet firmaet VIOMA (står for Verdier, Integrering Og Mangfold), og reiser landet rundt med kurs som skal spre kunnskap om effektiv kommunikasjon mellom innvandrere og nordmenn.

Blant Kjersti Børsums mange utdannelser er en mastergrad i religion og samfunn. Hun hevder at vi alle kan han Gudsopplevelser som binder oss sammen på tvers av religiøse skillelinjer.

– Jeg erfarer Gud, men tror på mennesket, sier Kjersti Børsum til programleder Miriam Wicklund.

Sølvsuper, NRK P1, søndag 21. mars kl 07.03

Kulturstrøm

 • Svenska Dagbladet med klimasatsing

  Halvering av artikler om fjerne reisemål og en dobling av stoff om nordiske destinasjoner er en del av den svenske avisens klimasatsing. De vil også redusere eget karbonavtrykk ved at medarbeidere skal velge tog framfor bil og fly om tidsforbruket er sammenlignbart.

  X 2000 på vårtur
  Foto: Stefan Nilsson / SJ
 • Dinosaurer inn i kunsten

  Det har blitt trendy å eie dinosaurskjeletter, skriver Artnet. De blir sett på og handlet med som designobjekter, sier kunstforhandler Luca Cableri til nettstedet. Skjelettene dukker opp bitvis på kunstmesser og selges på auksjoner til svært øye priser. Den høye verdien gjør det utfordrende for museer å beholde dem i sitt eie og tilgjengelig for publikum og forskere.

  Protoceratops andrewsi
  Foto: Eikimedia Commons
 • Norges første «Vinterpride»

  I kveld åpnet Norges første «Vinterpride» i Lillehammer. Det er også OL-byens første Pride-arrangementet noensinne. Flere stilte opp under åpningen av opplegget som strekker seg ut over de fire neste dagene.

  Vinterpride Lillehammer
  Foto: Terje Gording Hong / NRK