NRK Meny
Normal

Erfarer Gud, men tror på mennesket

For ti år siden ble Kjersti Børsum (52) rammet av både hjerteinfarkt og hjerneblødning. I Sølvsuper forklarer hun hvordan det var å være ung trebarnsmor med full jobb, og bli avfeid med merkelappen «stress» hos legen.

Kjersti Børsum

– Jeg erfarer Gud, men tror på mennesket, sier Kjersti Børsum.

Foto: Grethe Børsum/GretaVisions Photography

Vi hører også om hvordan sosialantropologen, familieterapeuten og den tidligere teaterinstruktøren senere dannet firmaet VIOMA (står for Verdier, Integrering Og Mangfold), og reiser landet rundt med kurs som skal spre kunnskap om effektiv kommunikasjon mellom innvandrere og nordmenn.

Blant Kjersti Børsums mange utdannelser er en mastergrad i religion og samfunn. Hun hevder at vi alle kan han Gudsopplevelser som binder oss sammen på tvers av religiøse skillelinjer.

– Jeg erfarer Gud, men tror på mennesket, sier Kjersti Børsum til programleder Miriam Wicklund.

Sølvsuper, NRK P1, søndag 21. mars kl 07.03

Kulturstrøm

 • Dom mot tyrkiske journalister

  Minst 13 journalister fra den tyrkiske avisen Cumhuriyet ble dømt for terroranklager i Istanbul i kveld. Tre ble frikjent, ifølge Reuters.

  Tyrkiske journalister i rettsak
  Foto: Yasin Akgul / AFP
 • Nordic Light er i gang

  Kreativ leiar Morten Krogvold stod for den offisielle opninga av årets Nordic Light-festival i Kristiansund i dag. Fotofestivalen blir arrangert for trettande gang i år og trekker fotografar og fotointeresserte frå heile verda.

  Kreativ leiar Morten Krogvold stod for den offisielle opninga av årets Nordic Light-festival i Kristiansund i dag.