Erfarer Gud, men tror på mennesket

For ti år siden ble Kjersti Børsum (52) rammet av både hjerteinfarkt og hjerneblødning. I Sølvsuper forklarer hun hvordan det var å være ung trebarnsmor med full jobb, og bli avfeid med merkelappen «stress» hos legen.

Kjersti Børsum

– Jeg erfarer Gud, men tror på mennesket, sier Kjersti Børsum.

Foto: Grethe Børsum/GretaVisions Photography

Vi hører også om hvordan sosialantropologen, familieterapeuten og den tidligere teaterinstruktøren senere dannet firmaet VIOMA (står for Verdier, Integrering Og Mangfold), og reiser landet rundt med kurs som skal spre kunnskap om effektiv kommunikasjon mellom innvandrere og nordmenn.

Blant Kjersti Børsums mange utdannelser er en mastergrad i religion og samfunn. Hun hevder at vi alle kan han Gudsopplevelser som binder oss sammen på tvers av religiøse skillelinjer.

– Jeg erfarer Gud, men tror på mennesket, sier Kjersti Børsum til programleder Miriam Wicklund.

Sølvsuper, NRK P1, søndag 21. mars kl 07.03

Kulturstrøm

 • Vil du kåre P2-lytternes romanpris?

  Hvert år setter NRK sammen en lytterjury med vanlige lesere, for å kåre årets beste, norske roman.

  – Nå trenger vi ivrige lesere, som også liker å snakke om bøker, sier prosjektleder Anne Bøhler.

  Lytterjuryen diskuterer seg fram til vinneren for åpen mikrofon, og i fjor vant Olaug Nilssen med romanen «Yt etter evne, få etter behov». Hun kunne fortelle at hun har fulgt med på kåringen og jurydiskusjonene også før hun selv ble forfatter.

  Fristen for å melde seg til juryarbeidet er 1. november, og 1. desember offentliggjøres de seks romanene som fagjuryen nominerer.

 • NRK-serie vann pris i Seoul

  NRK-dramaserien «Atlantic Crossing» vann juryprisen under Seoul International Drama Awards.

  Serien handlar om kronprinsesse Märthas flukt til USA under 2. verdskrig. Serien har fått kritikk frå historikarar for å ha teke seg for store kunstnariske fridomar.

  TV-serien er seld til 30 land, og er nominert til ein internasjonal Emmy i kategorien beste dramaserie.