Hopp til innhold

Emma Bones fra «Heimebane» fronter Netflix' norske storsatsing

Netflix er i gang med innspillingen av sin første norske egenproduksjon. Med på laget har de et stjernelag av unge skuespillere.

Disse er med i Netflix' norske storsatsing

F.v: Hermann Tømmeraas (kjent fra «Skam»), Ylva Bjørkaas Thedin, Theresa Frostad Eggesbø, «Heimebane»-skuespiller Emma Bones, Jonas Strand Gravli og David Stakston skal fronte Netflix første norske egenproduksjon.

Foto: Netflix

Netflix har i litt over en uke befunnet seg i Odda i Hordaland for å spille inn sin første egenproduksjon på norsk, ifølge Hardanger Folkeblad.

Som NRK skrev i fjor, har serien tittelen «Ragnarok» og skal kombinere norrøn mytologi med et moderne oppvekstdrama.

Nå er det klart hvem som møter seernes blikk fra sofakroken når serien blir tilgjengelig en gang i løpet av 2020.

Netflix melder i en pressemelding at hovedrollene skal fylles av blant annet 19 år gamle Emma Bones og 21 år gamle Herman Tømmeraas.

Eller Helena Michelsens datter Camilla og Penetrator-Chris, som de er bedre kjent som fra henholdsvis «Heimebane» og «Skam».

Det har foreløpig ikke lykkes NRK å få kontakt med Emma Bones tirsdag.

Har rutine i ryggen

Netflix har også hentet inn en ung skuespiller de har jobbet med tidligere.

27 år gamle Jonas Strand Gravli hadde hovedrollen i selskapets film om terrorangrepene 22. juli 2011, «22. July».

Den var det Oscar-nominerte Paul Greengrass som hadde regi og manus på. Denne gangen skal Strand Gravli styres kreativt av serieskaper Adam Price, kjent som en av skaperne av «Borgen».

Det er imidlertid ikke bare ten- og 20-åringer som skal befolke Netflix' første norske serieunivers.

Kjente navn som Line Verndal, Bjørn Sundquist, Henriette Steenstrup, Synnøve Macody Lund Odd-Magnus Williamson, og Fridtjov Såheim bør være god rutine i ryggen for de unge hovedrollene.

Skal bruke milliarder på nytt innhold

Netflix satser i år hardere på egenprodusert innhold enn noen gang for å møte kommende konkurranse fra Disney.

Analytikere anslår at strømmegiganten skal bruke over 15 milliarder dollar på innhold i løpet av 2019. Hvor mye av dette som går med til budsjettet til Ragnarok, er ikke kjent.

Lokale produksjoner er blitt en viktig del av strategien til Netflix, som de siste årene har satset hardt på filmer og tv-serier i flere europeiske land.

Selskapet har også en annen norsk serie i produksjon, grøsserserien «Blodtur».

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober