Emma Bones fra «Heimebane» fronter Netflix' norske storsatsing

Netflix er i gang med innspillingen av sin første norske egenproduksjon. Med på laget har de et stjernelag av unge skuespillere.

Disse er med i Netflix' norske storsatsing

F.v: Hermann Tømmeraas (kjent fra «Skam»), Ylva Bjørkaas Thedin, Theresa Frostad Eggesbø, «Heimebane»-skuespiller Emma Bones, Jonas Strand Gravli og David Stakston skal fronte Netflix første norske egenproduksjon.

Foto: Netflix

Netflix har i litt over en uke befunnet seg i Odda i Hordaland for å spille inn sin første egenproduksjon på norsk, ifølge Hardanger Folkeblad.

Som NRK skrev i fjor, har serien tittelen «Ragnarok» og skal kombinere norrøn mytologi med et moderne oppvekstdrama.

Nå er det klart hvem som møter seernes blikk fra sofakroken når serien blir tilgjengelig en gang i løpet av 2020.

Netflix melder i en pressemelding at hovedrollene skal fylles av blant annet 19 år gamle Emma Bones og 21 år gamle Herman Tømmeraas.

Eller Helena Michelsens datter Camilla og Penetrator-Chris, som de er bedre kjent som fra henholdsvis «Heimebane» og «Skam».

Det har foreløpig ikke lykkes NRK å få kontakt med Emma Bones tirsdag.

Har rutine i ryggen

Netflix har også hentet inn en ung skuespiller de har jobbet med tidligere.

27 år gamle Jonas Strand Gravli hadde hovedrollen i selskapets film om terrorangrepene 22. juli 2011, «22. July».

Den var det Oscar-nominerte Paul Greengrass som hadde regi og manus på. Denne gangen skal Strand Gravli styres kreativt av serieskaper Adam Price, kjent som en av skaperne av «Borgen».

Det er imidlertid ikke bare ten- og 20-åringer som skal befolke Netflix' første norske serieunivers.

Kjente navn som Line Verndal, Bjørn Sundquist, Henriette Steenstrup, Synnøve Macody Lund Odd-Magnus Williamson, og Fridtjov Såheim bør være god rutine i ryggen for de unge hovedrollene.

Skal bruke milliarder på nytt innhold

Netflix satser i år hardere på egenprodusert innhold enn noen gang for å møte kommende konkurranse fra Disney.

Analytikere anslår at strømmegiganten skal bruke over 15 milliarder dollar på innhold i løpet av 2019. Hvor mye av dette som går med til budsjettet til Ragnarok, er ikke kjent.

Lokale produksjoner er blitt en viktig del av strategien til Netflix, som de siste årene har satset hardt på filmer og tv-serier i flere europeiske land.

Selskapet har også en annen norsk serie i produksjon, grøsserserien «Blodtur».

Kulturstrøm

 • Får filmstøtte

  To norske filmprosjekter får millionstøtte fra Nordisk Film og TV Fond. Kajsa Næss' animasjonsfilm «Titina» om rivaliseringen mellom Amundsen og Nobile får 3,5 millioner, og Joachim Triers siste film i Oslo-trilogien, «Verdens Verste Menneske» får 2,4 millioner, skriver Rushprint. Filmene har budsjetter på henholdsvis 72 og 47 millioner.

 • Mener vedtak om riving er ugyldig

  Plan- og bygningsetaten har mottatt flere formelle klager på vedtaket om rivingen av Y-blokka. Fortidsminneforeningen ber om at vedtaket må omgjøres, blant annet grunnet «vesentlige mangler i reguleringsplanen». Også Norske arkitekters landsforbund har sendt inn klage før fristen gikk ut fredag. Plan- og bygningsetaten har også mottatt klager fra én privatperson, og ICOMOS (the International Council of Monuments and Sites) (NTB).

  Y-blokka. Demonstrasjon mot riving
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • «Ut og stjæle hester» beste film

  Pia Tjelta vant Amanda for beste kvinnelige hovedrolle i «Blindsone». Prisen for beste mannlige hovedrolle gikk til Tobias Santelmann for rollen i «Mordene i Kongo». Beste regi gikk til Hans Petter Moland for «Ut og stjæle hester».

  Pia Tjelta
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix