Emma Bones fra «Heimebane» fronter Netflix' norske storsatsing

Netflix er i gang med innspillingen av sin første norske egenproduksjon. Med på laget har de et stjernelag av unge skuespillere.

Disse er med i Netflix' norske storsatsing

F.v: Hermann Tømmeraas (kjent fra «Skam»), Ylva Bjørkaas Thedin, Theresa Frostad Eggesbø, «Heimebane»-skuespiller Emma Bones, Jonas Strand Gravli og David Stakston skal fronte Netflix første norske egenproduksjon.

Foto: Netflix

Netflix har i litt over en uke befunnet seg i Odda i Hordaland for å spille inn sin første egenproduksjon på norsk, ifølge Hardanger Folkeblad.

Som NRK skrev i fjor, har serien tittelen «Ragnarok» og skal kombinere norrøn mytologi med et moderne oppvekstdrama.

Nå er det klart hvem som møter seernes blikk fra sofakroken når serien blir tilgjengelig en gang i løpet av 2020.

Netflix melder i en pressemelding at hovedrollene skal fylles av blant annet 19 år gamle Emma Bones og 21 år gamle Herman Tømmeraas.

Eller Helena Michelsens datter Camilla og Penetrator-Chris, som de er bedre kjent som fra henholdsvis «Heimebane» og «Skam».

Det har foreløpig ikke lykkes NRK å få kontakt med Emma Bones tirsdag.

Har rutine i ryggen

Netflix har også hentet inn en ung skuespiller de har jobbet med tidligere.

27 år gamle Jonas Strand Gravli hadde hovedrollen i selskapets film om terrorangrepene 22. juli 2011, «22. July».

Den var det Oscar-nominerte Paul Greengrass som hadde regi og manus på. Denne gangen skal Strand Gravli styres kreativt av serieskaper Adam Price, kjent som en av skaperne av «Borgen».

Det er imidlertid ikke bare ten- og 20-åringer som skal befolke Netflix' første norske serieunivers.

Kjente navn som Line Verndal, Bjørn Sundquist, Henriette Steenstrup, Synnøve Macody Lund Odd-Magnus Williamson, og Fridtjov Såheim bør være god rutine i ryggen for de unge hovedrollene.

Skal bruke milliarder på nytt innhold

Netflix satser i år hardere på egenprodusert innhold enn noen gang for å møte kommende konkurranse fra Disney.

Analytikere anslår at strømmegiganten skal bruke over 15 milliarder dollar på innhold i løpet av 2019. Hvor mye av dette som går med til budsjettet til Ragnarok, er ikke kjent.

Lokale produksjoner er blitt en viktig del av strategien til Netflix, som de siste årene har satset hardt på filmer og tv-serier i flere europeiske land.

Selskapet har også en annen norsk serie i produksjon, grøsserserien «Blodtur».

Kulturstrøm

  • Tankekors om elegante vindmøller

    – Ut av tidsånden tegner konturen av klimaprofitøren seg. Et løpsk udyr som har næret seg på klimakrisen, skriver arkitekt Knut Folstad på Ytring. Han synes vindmøller som arkitektur er elegante, men stiller spørsmålstegn ved den sprikende verdidebatten rundt konsesjonene.

  • Norge beste land for journalister

    USA har falt tre plasser og ligger nå som land nummer 48 på pressefrihetsindeksen, melder franskbaserte Reportere uten grenser. Leder Christophe Deloire sier populistiske og autoritære ledere pisker opp hat som i stadig større grad gir uttrykk i vold mot journalister. Tyrkia som har fengslet flere journalister enn noe annet land, er rangert blant de verste. Helt nederst på lista har Turkmenistan erstattet Nord-Korea på 180. plass, skriver Medier24.

    Kart over pressefriheten i verden
    Foto: Reportere uten grenser