Hopp til innhold

Emma Bones fra «Heimebane» fronter Netflix' norske storsatsing

Netflix er i gang med innspillingen av sin første norske egenproduksjon. Med på laget har de et stjernelag av unge skuespillere.

Disse er med i Netflix' norske storsatsing

F.v: Hermann Tømmeraas (kjent fra «Skam»), Ylva Bjørkaas Thedin, Theresa Frostad Eggesbø, «Heimebane»-skuespiller Emma Bones, Jonas Strand Gravli og David Stakston skal fronte Netflix første norske egenproduksjon.

Foto: Netflix

Netflix har i litt over en uke befunnet seg i Odda i Hordaland for å spille inn sin første egenproduksjon på norsk, ifølge Hardanger Folkeblad.

Som NRK skrev i fjor, har serien tittelen «Ragnarok» og skal kombinere norrøn mytologi med et moderne oppvekstdrama.

Nå er det klart hvem som møter seernes blikk fra sofakroken når serien blir tilgjengelig en gang i løpet av 2020.

Netflix melder i en pressemelding at hovedrollene skal fylles av blant annet 19 år gamle Emma Bones og 21 år gamle Herman Tømmeraas.

Eller Helena Michelsens datter Camilla og Penetrator-Chris, som de er bedre kjent som fra henholdsvis «Heimebane» og «Skam».

Det har foreløpig ikke lykkes NRK å få kontakt med Emma Bones tirsdag.

Har rutine i ryggen

Netflix har også hentet inn en ung skuespiller de har jobbet med tidligere.

27 år gamle Jonas Strand Gravli hadde hovedrollen i selskapets film om terrorangrepene 22. juli 2011, «22. July».

Den var det Oscar-nominerte Paul Greengrass som hadde regi og manus på. Denne gangen skal Strand Gravli styres kreativt av serieskaper Adam Price, kjent som en av skaperne av «Borgen».

Det er imidlertid ikke bare ten- og 20-åringer som skal befolke Netflix' første norske serieunivers.

Kjente navn som Line Verndal, Bjørn Sundquist, Henriette Steenstrup, Synnøve Macody Lund Odd-Magnus Williamson, og Fridtjov Såheim bør være god rutine i ryggen for de unge hovedrollene.

Skal bruke milliarder på nytt innhold

Netflix satser i år hardere på egenprodusert innhold enn noen gang for å møte kommende konkurranse fra Disney.

Analytikere anslår at strømmegiganten skal bruke over 15 milliarder dollar på innhold i løpet av 2019. Hvor mye av dette som går med til budsjettet til Ragnarok, er ikke kjent.

Lokale produksjoner er blitt en viktig del av strategien til Netflix, som de siste årene har satset hardt på filmer og tv-serier i flere europeiske land.

Selskapet har også en annen norsk serie i produksjon, grøsserserien «Blodtur».

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter