Hopp til innhold

David Letterman (66) trekker seg

David Letterman sier god natt og trekker seg som vert fra sitt Late Show på CBS etter 32 år. Men det var ikke hovedpersonen selv som annonserte det først.

David Letterman fra "The Late Show"

David Letterman fra 'The Late Show' har vært talkshow-vert siden 1982. Neste år gir han seg.

Foto: J P FILO / AP

Den populære talk show-verten, som nå er 66, sier han ikke har noen klar plan, men at det trolig blir i løpet av neste år at han legger ned showet som blir tatt opp i Ed Sullivan Theater i New York.

VIDEO - Her annnonserer han sin avgang:

Letterman startet opp med Late Tonight på NBC i 1982, men tok med seg showet til CBS i 1993 etter at NBC valgte Jay Leno til å ta over etter legendariske Johnny Carson som vert på The Tonight Show.

Sprakk nyheten på Twitter

Kunngjøringen om at han gir seg kommer få uker etter at Jimmy Fallon tok over etter Jay Leno på NBCs Tonight Show.

R.E.M-bassist Mike Mills var gjest under torsdagens sending, og kom Letterman i forkjøpet med nyheten. Han tvitret nyheten før seerne fikk det servert fra hovedpersonen selv.

I denne videoen forklarer han hvorfor:

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters