NRK Meny
Normal

David Letterman (66) trekker seg

David Letterman sier god natt og trekker seg som vert fra sitt Late Show på CBS etter 32 år. Men det var ikke hovedpersonen selv som annonserte det først.

David Letterman fra "The Late Show"

David Letterman fra 'The Late Show' har vært talkshow-vert siden 1982. Neste år gir han seg.

Foto: J P FILO / AP

Den populære talk show-verten, som nå er 66, sier han ikke har noen klar plan, men at det trolig blir i løpet av neste år at han legger ned showet som blir tatt opp i Ed Sullivan Theater i New York.

VIDEO - Her annnonserer han sin avgang:

Letterman startet opp med Late Tonight på NBC i 1982, men tok med seg showet til CBS i 1993 etter at NBC valgte Jay Leno til å ta over etter legendariske Johnny Carson som vert på The Tonight Show.

Sprakk nyheten på Twitter

Kunngjøringen om at han gir seg kommer få uker etter at Jimmy Fallon tok over etter Jay Leno på NBCs Tonight Show.

R.E.M-bassist Mike Mills var gjest under torsdagens sending, og kom Letterman i forkjøpet med nyheten. Han tvitret nyheten før seerne fikk det servert fra hovedpersonen selv.

I denne videoen forklarer han hvorfor:

Kulturstrøm

  • Norsk 1. plass i pressefrihet

    Norge er det landet i verden hvor pressefriheten står sterkest, ifølge Reporters Without Borders årlige pressefrihetsundersøkelse. USA faller to plasser på listen, fra 43. til 45. plass, under ledelsen av Donald Trump, som blant annet har kalt journalister «fiender av folket». Nederst på lista ligger Nord-Korea. Les rapporten her.

    Laster Twitter-innhold
  • Sjå Sigrid på Jimmy Fallon

    Sigrid Solbakk Raabe frå Ålesund spelte for nærmare tre millionar amerikanarar då ho opptredde på Jimmy Fallons «The Tonight Show» i USA i natt. Sjå videoen her.