Hopp til innhold

Disse kan ta over etter Letterman

Spekulasjonene går nå høyt rundt hvem som tar over David Lettermans jobb som vert for «Late Show».

Natt til fredag norsk tid ble det kjent at David Letterman (66) til neste år gir seg i «Late Show» på CBS etter 32 år i programlederstolen.

Letterman hylles nå av både kjendiser og komikolleger for den jobben han har lagt ned. ABCs talkshow-vert Jimmy Kimmel tvitret fredag at Letterman både er den beste som er og som har vært. Også Ellen DeGeneres fra The Ellen Show takker Letterman.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Også britiske Ricky Gervais er full av lovord for Letterman. En konge, en kongeskaper og antakelig den som har mest skylden for at Amerika er påført meg, tvitrer han:

Laster Twitter-innhold

Komiveteranene Steve Martin og Billy Crystal hedrer også Letterman:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Det samme gjør USAs president Barack Obama, som gjestet «Late Show» i 2012:

President Barack Obama gjestet i går David Letterman-show og snakket om Mitt Romneys forsnakkelser.

Hvem overtar?

Spørsmålet mange stiller seg nå, særlig på Twitter, er hvem som kan ta over etter Letterman.

Talkshow-kjendis Arsenio Hall sier at CBS vil slite med å få noen til å fylle Lettermans sko.

Nyhetsbyrået AP trekker fram Craig Ferguson som en sannsynlig arvtaker. Siden 2005 har han vært programleder for «The Late Late Show», som blir sendt rett etter Lettermans moderprogram «Late Show» - og som i tillegg er produsert av Letterman selv. På en leseravstemning hos CBS har Ferguson flest stemmer.

Se Ferguson her:

Stephen Colbert på Comedy Central nevnes også av Deadline.com som en mulig arvtaker. Hollywoods legendariske kjendisreporter Nikke Finke hevder å ha kilder på at Colbert er det eneste alternativet som CBS vurderer.

Se hans opptreden hos Jimmy Fallon her:

Hans Comedy Central-kollega Jon Stewart trekkes også fram som aktuell, på lik linje med Louis C.K. Andre påpeker at giganter som Jerry Seinfeld og Jay Leno ville ha trukket tonnevis av seere til showet.

Noen mener at det er på tide at en kvinne kan bli programleder i det tradisjonsrike talkshowet, og trekker fram både Tina Fey fra «Saturday Night Live» og «30 Rock», samt Chelsea Handler fra talkshowet «Chelsea Lately».

Se en montasje av Handlers opptredener hos Jay Leno på «The Tonight Show»:

Les mer hos Splitsider og New York Daily News.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters