NRK Meny
Normal

Cedrik Lyngroth Andersen: Julius Cæsar

Cedrik er fra Grimstad og skal opp i emnet Julius Cæsar. Hans fagdommer er Thea Seliaas Thorsen.

Cedrik og fagdommeren
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Cedrik kommer fra Grimstad og er veldig opptatt av Julius Cæsar. Interessen fikk han gjennom tegneserien om Asterix og Obelix. Når ikke Cedrik leser om Julius Cæsar holder han blant annet på med basketball.

- Jeg spiller basketball her i Grimstad hvor jeg bor, men vi er alt for få spillere og det er dumt, sier han. Han forteller at han må spille på herrelaget og dermed møter de også bare voksne, og taper alle kampene.

Om emnet

Gaius Julius Cæsar var en romersk general, statsmann og diktator som levde fra år 100 til år 44 før Kristus.

Cæsars liv (og død) knytter seg til den mest dramatiske perioden i det romerske folkets historie, da den romerske republikken falt og imperiets grenser ble utvidet gjennom militære erobringer.

Cæsars/hans mange krigskampanjer ga ham et eventyrlig liv fylt med farer, heltemot og eksotisk romantikk.

Gaius Julius Cæsar blir til slutt forrådt av sine nærmeste og brutalt myrdet i år 44 f.Kr.

 

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK