Birgit ble skadet under et opphold i Thailand. Hun knakk benet etter en badeulykke, og det var starten på et skademareritt. Etter flere komplikasjoner og 16 operasjoner, ble hun til slutt lam fra livet og ned. Men 22-åringen har ikke dempet ambisjonene av den grunn.
– Mamma tok nyhetene om at jeg ikke kom til å gå igjen veldig tungt. Men jeg forklarte henne at jeg ikke trenger bein når jeg blir minister, så det ville gå bra, forklarer Birgit i programmet.
- Les også: «Ingen grenser» med rekord
- Se «Ingen grenser» i Nett-TV
– Har viktige erfaringer
Hun sier at noe av det vanskeligste ved å være lam, er å måtte be om hjelp. Men hun har veldig lyst til å hjelpe andre i rollen som statsråd.
– Mine erfaringer og kunnskap tror jeg absolutt vil være en stor fordel i en slik jobb. Personer med forskjellig bakgrunn er viktig for å ha en god sammensetning, sier Birgit, som har alt pekt ut sin fanesak.
– Det er viktig for både samfunnet og enkeltindivider at så mange som mulig er ute i jobb. Jobb er en såpass stor del av livene våre at så mange som mulig bør ta del, uansett hva slags forutsetninger de har, forklarer hun til NRK.no.
I likhet med de andre deltagerne i Ingen grenser, fikk Birgit det tøft i den norske villmarka.
Foto: Håvard Jenssen / NRKHar stort lederansvar
I dag er hun leder for studentorganisasjonen Velferdstinget i Oslo og Akershus, med ansvar for 23 studieinstitusjoner og 60.000 studenter.
Birgit mener funksjonshemningen ikke vil være et hinder på veien mot ministerposten, snarere tvert imot.
– Jeg har veldig lyst til å jobbe med politikk, og jeg har ikke noen mindre sjanse til det enn de jeg studerer sammen med.
– Dessuten vil jeg vise at jeg har mer å by på enn det som møter ved første øyekast, og jeg tror at en funksjonshemmet statsråd kan være med på å bryte ned mange fordommer.
- Les også: Monica passer på helsa til deltagerne