Berlinmuren bygges

Berlinmuren bygges
Foto: NRK

13. august 1961 startet arbeidet med å bygge en 45,1 km lang fysisk sperre av betong og piggtråd, den såkalte Berlinmuren. Muren skilte Vest-Berlin fra Øst-Berlin og resten av DDR. Det var kommunistmyndighetene i DDE som ville ha opp muren, formelt for å beskytte DDRs innbyggere mot fascisme. Den virkelige årsaken for byggingen var å forhindre at befolkningen flyktet til det dekmokratiske vesten.

Kulturstrøm

 • Zoë Kravitz blir Catwoman

  Zoë Kravitz (30), datter av rockemusiker Lenny Kravitz og skuespilleren Lisa Bonet, skal spille Catwoman i «The Batman» som har fått premieredato 25. juni 2021. Det opplyser filmselskapet. Kravitz overtar rollen etter store skuespillernavn som Halle Berry, Anne Hathaway og Michelle Pfeiffer.

  Zoe Kravitz
  Foto: DANNY MOLOSHOK / Scanpix
 • Atwood og Evaristo vant Booker-pris

  Margaret Atwood og Bernardine Evaristo har vunnet den prestisjefulle Booker-prisen for bøkene «The Testaments» og «Girl, Woman, Other». Atwood blir den andre kvinnen i historien til å vinne Booker-prisen to ganger, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Margareth Atwood
  Foto: DYLAN MARTINEZ / / REUTERS
 • A-ha kommer til Stavanger

  A-ha utvider verdensturneen sin og kommer til Stavanger og DNB Arena 24. november 2020. Bandet, som er blant norsk musikks aller største internasjonale suksesser, spiller også i Bodø, Trondheim og Oslo på samme turné.

  a-ha
  Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters