Hopp til innhold

Babybilder slår alle rekorder

En babyhånd rundt en perfekt manikyrert, rosa negl har slått alle rekorder på bildedelingsappen Instagram.

Kylie Jenner på Instagram

Kylie Jenners instagram-profil har over 100 millioner følgere, godt hjulpet av kjendisstatusen til hele familien Kardashian og Jenner.

Foto: skjermdump Instagram

Over 12 millioner mennesker hadde onsdag trykket på hjertet ved bildet av yngstesøster i Kardashian-klanen, Kylie Jenners nyfødte datter.

Hennes 103 millioner følgere på Instagram og andre sosiale medier har ventet i spenning på nyheter, etter at svangerskapsryktene har svirret de siste månedene.

Les også: Kardashian-baby har over 500 000 følgere på Instagram

Les mer: Kanye West og Kim Kardashian blant dei mektigaste på nettet

Mandag ble det kjent at hun hadde født en datter, og det første bildet av jenta ble lagt ut i natt, amerikansk tid.

Hun topper dermed lista over de mest likte bildene på Instagram gjennom tidene. Under følger topp 10.

Baby over fotball

Og det er tydeligvis babyer som går best på sosiale medier.

Da fotballspiller Christiano Ronaldo annonserte ankomsten til sitt 4. barn i november i fjor, ble det likt av over 11 millioner mennesker.

Fotballbildene han legger ut får til sammenligning «skarve» 3-4 millioner likerklikk.

Blomstrende tvilling-annonsering

Det er også tvillingene til Beyoncé som har fått mest oppmerksomhet av superstjernas godt likte bilder på Instagram. Bildet var lenge det mest likte noensinne, meldte den engelske avisa The Telegraph i fjor.

I februar 2017 poserte hun lettkledd under et slør, foran en portal av blomster, mens hun kjærtegnet sin voksende mage.

Anledningen for bildeseansen var å fortelle sin 111 millioner store følgerskare at hun og ektemannen Shawn Corey Carter, bedre kjent som rapperen Jay Z, ventet tvillinger.

Da tvillingene var født, poserte hun foran den samme blomsterportalen sammen med barna, men det bildet fikk «bare» 10 millioner likerklikk. (Se lenger ned).

Fra sykesenga

Ikke akkurat i baby-verdenen, men noe som også involverte legepersonell, var nyretransplantasjonen til sangeren Selena Gomez.

Etter å ligget lavt i mediene i løpet av sommeren, kunne Gomez fortelle at årsaken var den planlagte operasjonen. På bildet ligger hun i senga ved siden av Francia Raisa som donerte nyren til venninnen.

Bildet hun postet på Instagram i september 2017 høstet mye støtte fra hennes 133 millioner følgere, 10,4 millioner likerklikk fikk posten.

10 millioner klikk til nyfødte tvillinger

Som tidligere nevnt ligger Beyoncé inne med flere topp-plasseringer.

Fansen var ikke dårligere enn at de også trykket liker for alle penga på det første bildet av hennes nyfødte tvillinger.

I kjent Beyoncé-stil er ingenting overlatt til tilfeldighetene, og på bildet hviler tvillingguttene trygt i mors armer foran en portal av blomster, mor kledd i en flagrende kjole og slør på hodet.

10,3 millioner mennesker har trykket liker på posten.

Fortalte om fødsel i Instagram-post

20 år gamle Kylie Jenner måtte forklare seg overfor fansen etter å ha vært i overkant mystisk de siste månedene.

I en post tidligere denne uka forklarer hun at hun har holdt seg unna mediekaoset det ville vært å fortelle om graviditeten, for å beholde roen under svangerskapet.

«Jeg visste med meg selv at jeg trengte å forberede meg til denne livsviktige rollen på den mest positive, stress-frie og sunne måten jeg kunne».

Posten, som er den første der hun åpent forteller om graviditeten og fødselen, har fått 10,2 millioner likerklikk.

Etterlengtet Kardashian-graviditet

Storesøster Khloé Kardashian, som er Kylie Jenners halvsøster, kunne også i desember i fjor fortelle om en etterlengtet graviditet.

Les mer om familien her: K for Kardashian. Og kapitalisme

Hun poserer i undertøyet med glinsende hud, der hun, sammen med kjæresten Tristan Thompson, holder rundt den bulende magen.

8,8 millioner av hennes følgere likte bildet av henne og basketballspilleren.

Ny tatovering inn på topplista

Ungpike-idolet Justin Bieber kommer seg også såvidt inn på lista, uten noen barn å vise til.

Men en heldekkende, ny tatovering fortjente et eget bilde på Instagram.

Man kan jo tenke seg at det ikke har noen negativ effekt på antall likerklikk at Bieber poserer helt uten klær på overkroppen. Iallefall trykket 8,4 millioner mennesker på hjertet under posten.

Besøkte barndomshjemmet

Selena Gomez er på beina igjen etter nyretransplantasjonen, og et bilde av at hun besøker barndomshjemmet sitt i Grand Prairie i Texas høster 8,3 millioner likerklikk.

Bildet skiller seg noe fra resten av topplista, ettersom det hverken omhandler store livsendrende hendelser eller annonseringer.

Men det hjelper jo å ha trofaste følgere, og at de teller hele 133 millioner mennesker.

Ronaldos 5. gullball

Christiano Ronaldo kommer seg også inn på 10. plass over de hittil mest likte bildene på Instagram.

8,3 millioner følgere likte nemlig at han stakk av med sin femte gullball, FIFAs Ballon d'Or, som utnevner ham til den beste mannlige fotballspilleren i løpet av året som har gått.

En utnevnelse Ronaldo har fått for innsatsen sin i 2008, 2013, 2014, 2016 og 2017.

Les også: «Hvorfor går stemmene alltid til målscorerne?»

Instagram fører ikke selv en toppliste over de mest likte bildene, oversikten er hentet fra Wikipedia, en liste som er oppdatert denne uka.

Kulturstrøm

 • Deler av Twitters kildekode lekket på nettet

  Utdrag av Twitters kildekode har blitt lekket på nettet, og det Elon Musk-eide selskapet leter nå etter den ansvarlige.

  Ifølge et rettsdokument ble deler av kildekoden lagt ut på den Microsoft-eide plattformen Github. Den brukes for deling av kode for programvareutvikling.

  Det skriver The New York Times.

  Kildekoden ble postet av en bruker som kalte seg «FreeSpeechEnthusiast». Ifølge Github ble koden fjernet fredag på forespørsel fra Twitter.

  Nå har Twitter bedt en domstol i California om å gi informasjon som kan identifisere personen bak «FreeSpeechEnthusiast», ifølge dokumentet som ble levert domstolen 24. mars.

  Github har ikke svart på Reuters' spørsmål om hvorvidt de har gitt Twitter denne informasjonen. Twitter har heller ikke svart på en forespørsel om kommentar. (NTB)