Hopp til innhold

Angry Birds går over i nye galakser

Verdens mest populære mobilspill og en av verdens mest populære filmserier lanserer Angry Birds Star Wars.

En utvikler viser fram Angry Birds-spillet ved lanseringen.

En utvikler viser fram Angry Birds-spillet ved lanseringen.

Foto: HANDOUT / Reuters

Hege Bakken Riise i Cannes
Foto: NRK

Selskapet Rovio, som står bak spillsuksessen Angry Birds, har inngått et samarbeid med Lucas Films og lanserer i november spillet Angry Birds Star Wars.

– Vi satte oss ned og tenkte; hvem har vi virkelig lyst til å samarbeide med? Alle vi i Rovio er massive Star Wars-fans, så dette var noe vi alle tente på, forklarte daglig leder Andrew Stalbow da han talte til tv-bransjen under festivalen MIPCPOM i Cannes onsdag.

– Passer godt sammen

Andrew Stalbow i Rovio

Andrew Stalbow viste frem Prinsesse Leiah Bird og Luke Skywalker Red Bird til tv-bransjen i Cannes onsdag.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Angry Birds, som er verdens mest populære mobilspill, har til nå blitt lastet ned over en milliard ganger. Det har blitt lansert en rekke spinoff-produkter til spillet, som kosedyr, leskedrikker og spillet «Bad Piggie» som ble lansert i september i år. «Bad Piggie» satte for øvrig rekorder ved å bli tidenes raskest selgende spill, da det gikk til nummer én på salgslistene på kun tre timer.

Denne gangen har Rovio altså teamet opp med Star Wars-utviklerne. Samarbeidet har pågått i rundt et år, og Stalbow fortalte at noen av kvalitetene fra filmen har blitt tatt med inn i spillet.

– De to passer faktisk godt sammen. I Angry Birds har du fuglene og grisene, i Star Wars har du jediene og sithene.

«Prinsesse Leiah Bird»

Hovedpersonene fra filmen er selvfølgelig med i egne fugleutgaver.

– Det har vært veldig gøy å jobbe med Leiah Bird og Red Bird er selvfølgelig Luke Skywalker, forklarte han.

Spillet har verdenslansering den 8. november, men de nye Star Wars-kosedyrene blir tilgjengelige allerede fra 28. oktober.

Se Rovios promo for spillet her.

Saken fortsetter nedenfor bildet.

Angry Birds Star Wars

Slik ser de ut, Luke Skywalker og prinsesse Leiah i fugleversjon.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Hollywood-planer?

Under samtalen innrømmet også Stalbow at det foreligger konkrete planer med Hollywood, uten å ville avsløre hva planene går ut på. Det ble hintet i retning av en langfilm.

– Vi jobber med noen veldig spennende prosjekter, og vil lansere mer snart. For oss er det viktig å fortelle historien på en god måte, og å være tilgjengelig der vårt publikum er.

Stalbow sa at det også kan bli mulig å inngå et samarbeid med Youtube, slik 60 store europeiske tv-kanaler og produksjonsselskaper gjorde tidligere denne uken.

– Vi ser etter langsiktige partnere. Disse spørsmålene skal vi vurdere nøye i ukene som kommer, sa han.

Mellom 20 og 30 millioner mennesker spiller Angry Birds daglig. Spillet har rundt 200 millioner brukere i løpet av en måned.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters