NRK Meny
Normal

Alarmsystemet hadde vært ute av drift siden mars

Alarmsystemet ved Musée d'Art Moderne de la Ville i Paris hadde vært ute av drift siden i slutten av mars.

Museet for moderne kunst i Paris

Museet for moderne kunst i Paris

Foto: BERTRAND LANGLOIS / Afp

Borgermesterens kontor bekrefter overfor NRK at alarmsystemet i deler av museet har vært ute av drift siden 30. mars.

Alarmanlegget skal ha blitt forsøkt reparert ved flere anledninger, men tyven visste åpenbart hvilke av vinduene som ikke var koblet til alarmen.

Sikkerhetsvaktene reagert heller ikke på at uvedkommede tok seg inn i museet og stjal malerier til en verdi av rundt 800 millioner kroner, selv om innbruddet ble fanget opp av et overvåkningskamera.

De fem maleriene som er stjålet heter: «Le pigeon aux petits pois» (Duen med ertene) av Pablo Picasso og «Pastoral» av Henri Matisse, «Olive Tree near Estaque» av Georges Braque, «La femme à l'éventail» (Kvinnen ved viften) av Amedeo Modigliani og «Nature morte aux chandeliers» av Fernand Léger.

Gjennom et vindu

Det var trolig i går kveld en person brøt seg inn gjennom et vindu, hvor han ødela og kom seg gjennom gitteret. Tyveriet ble tilfeldigvis oppdaget på en runde foretatt av vaktene klokken 07 torsdag morgen, ifølge 20 minutes.fr.

En maskekledt mann er observert på overvåkningskameraet i det han tar seg inn i museet gjennom et vindu, for så å ta maleriene med seg ut igjen, ifølge nyhetsbyrået AP.

– Forbrytelse mot menneskehetens arv

– Dette er en alvorlig forbrytelse mot menneskehetens arv, sa Christophe Girard, viseordfører i Paris med ansvar for kultur, på en pressekonferanse torsdag ettermiddag, ifølge NTB.

Han la til at tyveriet ble begått av «en eller flere personer og var godt planlagt».

– Det dreier seg om hovedverker av fremstående kunstnere, forteller Girard.

Video - La politiet jobbe i fred

SE VIDEO: - La politiet få jobbe i fred, sa Christophe Girard, viseordfører i Paris med ansvar for kultur, under en pressekonferanse i etterkant av kunsttyveriet fra Museet for moderne kunst i Paris.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm