Hopp til innhold

Akon vil brenne Jackson-låter

Akon bestemt seg for at han aldri vil gi ut prosjektene han har gjort med Michael Jackson. Nå vurderer han i stedet å brenne det uutgitte materialet.

Rapperen Akon har samarbeidet med Michael Jackson om den nye singelen

Rapperen Akon har samarbeidet med Michael Jackson på den nye plata 'Jackson'

Foto: Reuters / Scanpix

Akon ble svært fornærmet etter at Black Eyed Peas-stjerne og produsent Will.I.Am kalte utgivelsen av den nye singelen med Michael Jackson for respektløst.

Vil brenne låtene

Michael Jackson

Mange har vært kritiske til slippet av den nye plata til Michael Jackson.

Foto: Kevin Mazur / AP

Men nå kan det se ut som munnhuggeriet med Will.I.Am har hatt en effekt. Akon har nemlig kommet frem til at han ikke vil gi ut mer enn singelen «Hold my hand» av alt materialet han lagde sammen med Jackson.

– Vi hadde flere samarbeidsprosjekter før han døde. «Hold my hand» fikk vi gjort klart, resten er uferdig, forklarer Akon til MTV.

– Det er for det meste ideer og løse tråder, men jeg føler at det ikke blir riktig å jobbe videre på det. Verden vil nok aldri se det, for jeg vurderer å brenne alt materialet for ikke å bli fristet til å gi det ut.

Les også: Er Jackson-låta bare lureri?

- Jeg er fornøyd

Will.I.Am langet ut mot Akon og mente at han prøvde å tjene penger på superstjernens død. Akon forsvarte seg med at utgivelsen var med på å holde liv i arven etter Jackson og kunne ikke se noe galt i å gi ut duetten «Hold my hand» fra den nye plata «Michael».

– Jeg er kjempefornøyd med singelen og syns resultatet har blitt veldig bra, sa stjernen til MTV.

– Jeg vet at Michael også var fornøyd ettersom dette var den eneste sangen vi rakk å få helt ferdig før han døde, forklarer Akon.

Kulturstrøm

 • Formkraft i to generasjoner

  – Det er virkelig to markante kunstnere vi snakker om: To kvinner som hver især ruver i nyere norsk kunsthistorie, og som gjennom vidt forskjellige medier har utviklet sine egenartede og individualiserte formspråk, skriver kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om utstillingen «Bølger og måne» med Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum.

  Bilde fra utstillingen «Bølger og måne» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum
  Terningkast 6 Kunst

  «Her skjer det virkelig ting i utstillingsrommet»

  ANMELDELSE: «Bølger og måner» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum

 • Blues-pioneren John Mayall er død

  Den britiske artisten John Mayall er død, 90 år gammel. Hans band The Bluesbreakers var sentralt i karrieren til senere superstjerner som Eric Clapton og Mick Fleetwood.

  Musikeren døde mandag i sitt hjem i California, heter det i en kunngjøring på Mayalls Instagram-konto. Han hadde familien sin rundt seg, melder nyhetsbyrået AP.

  – Helseplagene som tvang John til å avslutte sin storslåtte turnékarriere, førte til slutt til fred for en av verdens største helter på veien. John Mayall ga oss 90 år med utrettelig innsats for å lære bort, inspirere og underholde, heter det.

  En rekke artister har spilt i John Mayalls band, blant dem Eric Clapton og Jack Bruce, som senere dannet Cream. Det har også Mick Fleetwood, John McVie og Peter Green, som senere spilte i Fleetwood Mac, samt Mick Taylor, som spilte fem år i Rolling Stones.

  John Mayall har holdt konserter i Norge flere ganger, deriblant på Notodden Blues festival i 2004 og 2013.

  Mayall gav ut sitt første album i 1966.

  Han ble innlemmet i Blues Hall of Fame i 2016.

  I fjor ble han nominert til Grammy klassen Best Traditional blues album, for albumet «The sun is shining down».

  NTB/NRK

  Bluesartisten John Mayall er død. Bildet viser Mayall mens han spiller munnspill og holder rundt en mikrofon. Bildet er fra Montreux Jazz Festival i Montreux, Sveits, sent mandag 7. juli 2008
  Foto: Sandro Campardo/Keystone / AP/NTB
 • «Kjærlighet» til filmfestivalen i Venezia

  Den norske spelefilmen «Kjærlighet» av Dag Johan Haugerud er teke ut i hovudkonkurransen på filmfestivalen i Venezia, og kan dermed vinne Gulløven.

  Det er første gong på 38 år at ein norsk spelefilm er invitert til hovudkonkurransen i det som er verdas eldste filmfestival, og ein av dei tre viktigaste filmfestivalane i verda, saman med Cannes og Berlin.

  Regissør Dag Johan Haugerud
  Foto: Baard Henriksen