Hopp til innhold

Akademiet

Mange går med en drøm i magen om å bli fotball-proff i England.

The Academy
Foto: Ragnhild Lund Ansnes / NRK

Hør Del 6: Akademiet

Akademiets manager John Owens

Akademiets manager John Owens.

Foto: Ragnhild Lund Ansnes / NRK

Drømmen om profftilværelse i en engelsk fotballklubb er levende for mange unge, norske talenter som besøker Liverpool fotball akademi eller deltar på Liverpools fotballskoler i Norge.

De fire grunnsteinene i Liverpools akademi er fokus på teknikk, holdning, balanse og hurtighet. John Owens er sjefen på Liverpools fotballakademi, og avslører hva hans trenere ser etter når de i sommer sendes ut på Liverpools fotballskoler i Kristiansand, Trondheim og Lillehammer.

Gjennom nåløyet

Astrit Ajdarevik og Martin Hansen

Astrit Ajdarevik og Martin Hansen.

To av skandinaverne som har nådd gjennom nåløyet er 17 åringene Astrit Ajdarevik, midtbanespiller fra Sverige, og Martin Hansen, målmann fra Dannmark. De har tilbragt det siste året på Liverpools akademi.

Kledd i dyre merkeklær ser de allerede ut som superstjernere. Ingen av de var Liverpools-supportere i oppveksten men takka gladelig ja til en plass på akademiet.

Kulturstrøm

 • Toffen Gunnufsen blir ny kultursjef i Lillesand

  Toffen Gunnufsen (62) er ansatt som kultursjef i Lillesand kommune. Det opplyser Lillesand kommune i en pressemelding søndag kveld.

  – Jeg gleder meg til å påta meg rollen som kultursjef. Å skape kulturopplevelser for alle, samt å dele glede med andre er noe jeg virkelig ser frem til. Vi må sikre at det spesielle og karakteristiske ved byen vår bevares, samtidig som vi har et åpent syn på fremtiden, uttaler den kommende kultursjefen i pressemeldingen.

  Gunnufsen har lang erfaring innen festival- og kultursektoren og har tidligere jobbet for Quartfestivalen i Kristiansand i 15 år. Han var med å starte opp Hovefestivalen på Tromøya i Arendal og Skral i Grimstad.

  Toffen Gunnufsen
  Foto: Robert Rønning / NRK
 • Kongen åpnet det nye skimuseet i Holmenkollen

  Kong Harald deltok på den høytidelige åpningen av det nye skimuseet i Holmenkollen lørdag.

  Skiforeningen har oppgradert skimuseet for 90 millioner kroner og fra og med søndag er museet åpent for alle.

  Skimuseet, som i år fyller 100 år, har fått et helt nytt inngangsparti tegnet av Snøhetta. Også flere utstillinger er opgradert.

  – Nå skaper vi et reisemål som er enda mer attraktivt for både norske og utenlandske gjester – enten de er interessert i sport, kultur, arkitektur eller utsikt, sier generalsekretær Håvard Abrahamsen i Skiforeningen.

  (NTB)

  Hans Majestet Kong Harald deltar på åpningen av det nye Skimuseet.
  Foto: Frederik Ringnes / NTB