Hopp til innhold

Twilightkaos i Sverige

Politiet ble tilkalt etter at det oppstod kaos utenfor Sergel kino i Stockholm i går. Noen av ungdommene hadde vært i køen siden 1. juni for å få billetter til premierearrangementet til den nye Twilight-filmen.

Twilight-kaos i Stockholm.

Kirsten Stewart, skuespiller i Twilight-filmene, kommer til Stockholm 21. juni, og fansen gikk bananas for å skaffe seg billetter i går.

Foto: Scanpix/Embla Åkerlund (montasje)

Vampyrfilmfeberen eskalerer i Sverige. Det nærmer seg premiere på den tredje Twilightfilmen.

I Stockholm i går ble politi og sikkerhetsvakter kalt ut for å holde styr på det Beatleslignende hysteriet som bygger seg opp hos den svenske Twilightfansen.

Saken fortsetter nedenfor bildet.

Politiet måtte roe gemyttene under Twilight-kaoset som oppsto i Stockholm i går.

Politiet måtte roe gemyttene under Twilight-kaoset som oppsto i Stockholm i går.

Foto: Embla Åkerlund/SVT

LES OGSÅ: Twilightfans må vente til 2011

Embla Åkerlund

Svenske Embla Åkerlund forteller om kaos i billettkøen. Selv var hun veldig fornøyd med å få plass på rad 14.

Foto: Embla Åkerlund/SVT

Kaoset oppstod i en enorm kø utenfor Sergel kino. De fleste ungdommene hadde møtt opp i grålysningen for å sikre seg billetter til premierearrangementet til den tredje Twilightfilmen. Noen begynte å løpe, og bevegelsene spredte seg med dominoeffekt i folkemassen.

De første 150 i køen skulle få et såkalt VIP-pass til arrangementet 21. juni, der to av hovedpersonene i filmene, Taylor Lautner og Kristen Stewart, vil være tilstede for å svare på spørsmål fra fansen.

LES OGSÅ: Twilightstjerner blir med videre

Fjortenårige Embla Åkerlund var på plass foran kinoen allerede kl. 5 i går morges og fikk sjokk da hun så hvor mange som allerede hadde møtt opp. Til Kulturnyheterna, SVT sier hun at flere fans hadde vært utenfor kinoen siden 1. juni.

5. juni slippes en oppfølger til Twilight-sagaen av Stephenie Meyer. «Bree Tanners korte nye liv» som blir lansert i USA ett minutt over midnatt, og lanseres samtidig i Norge, nemlig 06.01 lørdag morgen.

Twilight-kaos i Sverige

Spent venting i kjempekø utenfor Sergel kino i Stockholm.

Foto: Embla Åkerlund


Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters