Hopp til innhold

«Twilight»-stjerner blir med videre

Gode nyheter til vampyrfansen: Både Ashley Greene og Kellan Lutz fortsetter i rollene som Edward Cullens søsken, etter å ha kommet til enighet i lønnsforhandlingene med filmselskapet.

Twilight

«Twilight»-stjernene Ashley Green (til høyre) og Kellan Lutz blir med videre i sagaen. Rachelle Lefevre som spilte vampyren Victoria, ble derimot sparket før innspillingen av film nummer 3, som har premiere neste måned.

Foto: Chris Polk / AP

Tidligere i år varslet selskapet Summit Entertainment at flere skuespillere risikerte å bli byttet ut før filmatiseringen av den fjerde og siste «Twilight»-boken «Breaking Dawn».

Dette gjaldt blant annet Ashley Green (23) og Kellan Lutz (25), som har rollene som Alice og Emmett Cullen – søsknene til vampyren Edward (Robert Pattinson).

Les også: Kan få sparken fra «Twilight»

Godt betalt

Ifølge en kilde nyhetsbyrået Reuters har snakket med, har de blitt enige om en lønn på rundt 2,5 millioner dollar (over 16 millioner kroner) for «Breaking Dawn», som antas å deles opp i to filmer. Den første filmen er ventet på kino i november 2011.

Les også: Siste «Twilight»-film kommer i 2011

Robert Pattinson, Kristen Steward og Taylor Lautner fortsetter i hovedrollene som Edward, Bella og Jacob. Både Pattinson og Steward skal ha fått 12 millioner dollar hver for film nummer to, men det er ikke kjent hva stjernene og filmselskapet har blitt enige om for de kommende filmene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

twilight

Hovedrolleinnehaverne Taylor Lautner (til venstre), Kristen Steward og Robert Pattinson har trolig ingen grunn til å klage på lønnen. Her fra en scene i den kommende «Twilight»-filmen Eclipse».

Foto: Kimberley French / AP

Snart premiére

Summit Entertainment har sannsynligvis ikke så store vanskeligheter med å takle lønnsøkningene blant skuespillerne, ettersom de to første filmene til sammen har spilt inn over én milliard dollar, eller 6,4 milliarder kroner, på kun to år.

Les også: Ny «Twilight»-bok til sommeren

Film nummer tre, «Eclipse», har verdenspremiere 30. juni – men allerede 29. juni kan ivrige vampyr- eller varulvelskere se filmen på utendørskinoen på Akershus festning.

Robert Pattinson

Kjekkasen Robert Pattinson er kjent for sin flotte hårmanke, men viste i går frem sin nye, kortere sveis hos Ellen DeGeneres - til ungpikenes store skuffelse.

Foto: Michael Rozman / Ap

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.