«Evneveik» ble ungdomsskolelærer

Da Terje Forsberg var 20 år skjedde det noe som skulle forandre livet hans. I Sølvsuper får du høre historien om hvordan han gikk fra å være mobbeoffer til å bli ungdomsskolelærer, forfatter og en populær foredragsholder.

Terje Forsberg
Foto: Grethe Forsberg

Sulten og med utslåtte tenner satt Terje Forsberg på første rad i klasserommet og tegnet. Terje ble mobbet på skolen, og læreren tok ham for å være evneveik. Med en alkoholisert far som slo i fylla var det ikke mange lyspunkter i sikte. Familien flyttet fra sted til sted hver gang de ikke hadde penger til å betale det de skyldte hos landhandleren.

Da Terje var 20 år snudde livet. En religiøs opplevelse fikk ham til å ta tak i seg selv, og han lærte seg å lese på egenhånd.

Han stiftet familie, utdannet seg videre og ble malermester med eget firma. Da han etter noen år ble løsemiddelskadet omskolerte han seg, tok artium og ble lærer i ungdomsskolen.

Etter at programmet ble sendt første gang i 2005 har han vært en etterspurt foredragsholder, og i 2007 kom han ut med boka ”Aldri for sent å bli et lykkelig barn”. Samme år fikk han bokhandlerprisen, og boken trykkes stadig i nye opplag.

Terje Forsberg bor i Sarpsborg, har tre voksne barn, og holder fortsatt sammen med sin elskede kone Grethe, som har fulgt ham i tykt og tynt gjennom livet. En historie å bli rørt av. Programleder er Miriam Wicklund.

Sølvsuper med Terje Forsberg, NRK P1, søndag 24. januar kl 07.03

Kulturstrøm

  • Trommeslager i Offspring utestengt

    Trommeslager Pete Parada, i det amerikanske bandet The Offspring, sier han blir utestengt fra gruppa fordi han ikke har tatt koronavaksine. Parada opplyser på sin instagram-konto at det er en medisinsk årsak til at han ikke har blitt vaksinert mot korona. Han skriver også og han har var smittet av korona for ett år siden, og at han dermed har antistoffene mot viruset. – Dette er beklagelig og vanskelig å dele, men jeg vil gjerne forklare hvorfor dere ikke vil se meg i kommende show. Jeg ønsker også å dele min historie, slik at andre, som også opplever følelsen av å være utestengt og isolasjon, vet at de ikke er alene, skriver han.

  • Se Motorpsycho på Månefestivalen

    Få med deg Motorpsycho i storform når de framfører den 11 minutter lange «The Transmutation Of Cosmoctopus Lurker» fra deres plate «Kingdom of Oblivion», som kom ut senere i år. Opptaket er fra helgas musikkfestival i Gamlebyen i Fredrikstad, som fikk besøk av NRK Festivalsommer.

    Motorpsycho med «The Transmutation Of Cosmoctopus Lurker» under Månefestivalen i Fredrikstad.