«Evneveik» ble ungdomsskolelærer

Da Terje Forsberg var 20 år skjedde det noe som skulle forandre livet hans. I Sølvsuper får du høre historien om hvordan han gikk fra å være mobbeoffer til å bli ungdomsskolelærer, forfatter og en populær foredragsholder.

Terje Forsberg
Foto: Grethe Forsberg

Sulten og med utslåtte tenner satt Terje Forsberg på første rad i klasserommet og tegnet. Terje ble mobbet på skolen, og læreren tok ham for å være evneveik. Med en alkoholisert far som slo i fylla var det ikke mange lyspunkter i sikte. Familien flyttet fra sted til sted hver gang de ikke hadde penger til å betale det de skyldte hos landhandleren.

Da Terje var 20 år snudde livet. En religiøs opplevelse fikk ham til å ta tak i seg selv, og han lærte seg å lese på egenhånd.

Han stiftet familie, utdannet seg videre og ble malermester med eget firma. Da han etter noen år ble løsemiddelskadet omskolerte han seg, tok artium og ble lærer i ungdomsskolen.

Etter at programmet ble sendt første gang i 2005 har han vært en etterspurt foredragsholder, og i 2007 kom han ut med boka ”Aldri for sent å bli et lykkelig barn”. Samme år fikk han bokhandlerprisen, og boken trykkes stadig i nye opplag.

Terje Forsberg bor i Sarpsborg, har tre voksne barn, og holder fortsatt sammen med sin elskede kone Grethe, som har fulgt ham i tykt og tynt gjennom livet. En historie å bli rørt av. Programleder er Miriam Wicklund.

Sølvsuper med Terje Forsberg, NRK P1, søndag 24. januar kl 07.03

Kulturstrøm