«Evneveik» ble ungdomsskolelærer

Da Terje Forsberg var 20 år skjedde det noe som skulle forandre livet hans. I Sølvsuper får du høre historien om hvordan han gikk fra å være mobbeoffer til å bli ungdomsskolelærer, forfatter og en populær foredragsholder.

Terje Forsberg
Foto: Grethe Forsberg

Sulten og med utslåtte tenner satt Terje Forsberg på første rad i klasserommet og tegnet. Terje ble mobbet på skolen, og læreren tok ham for å være evneveik. Med en alkoholisert far som slo i fylla var det ikke mange lyspunkter i sikte. Familien flyttet fra sted til sted hver gang de ikke hadde penger til å betale det de skyldte hos landhandleren.

Da Terje var 20 år snudde livet. En religiøs opplevelse fikk ham til å ta tak i seg selv, og han lærte seg å lese på egenhånd.

Han stiftet familie, utdannet seg videre og ble malermester med eget firma. Da han etter noen år ble løsemiddelskadet omskolerte han seg, tok artium og ble lærer i ungdomsskolen.

Etter at programmet ble sendt første gang i 2005 har han vært en etterspurt foredragsholder, og i 2007 kom han ut med boka ”Aldri for sent å bli et lykkelig barn”. Samme år fikk han bokhandlerprisen, og boken trykkes stadig i nye opplag.

Terje Forsberg bor i Sarpsborg, har tre voksne barn, og holder fortsatt sammen med sin elskede kone Grethe, som har fulgt ham i tykt og tynt gjennom livet. En historie å bli rørt av. Programleder er Miriam Wicklund.

Sølvsuper med Terje Forsberg, NRK P1, søndag 24. januar kl 07.03

Kulturstrøm

 • Ny kunnskap om gammel urtekunst

  Et nyoppstartet forskningsprosjekt skal gi ny kunnskap om plantebruk i Norden fra vikingtiden til i dag, skriver Forskning.no. Målet er å kartlegge utbredelsen og utviklingen av plantebruk i Norden gjennom tidene. Prosjektet er et samarbeid mellom Naturhistorisk museum i samarbeid med Kulturhistorisk museum.

  Flora Norvegica
 • Norsk nettavis blokkert i Russland

  Tirsdag morgen ble The Barents Observer utilgjengelig i Russland. Blokkeringen kommer som følge av et intervju med en homofil samisk mann. Det russiske medietilsynet ba nettavisa i januar om å fjerne nevnte artikkel, men kravet ble ikke etterkommet.

  The Independent Barents Observer
  Foto: Ksenia Novikova / NRK
 • Klassisk musikkpodkast for barn

  David Williams har laget en ny podkastserie om klassisk musikk for barn på Classic FM. «Marvellous Musical Podcast» ligger nå ute med 10 episoder. Her er det snakk om musikk fra filmer som «Star Wars» og «Harry Potter», men også Brahms, Chopin og Beethoven med tema snodige instrumenter. Skuespilleren og TV-profilen er best kjent i Norge som barnebokforfatter, blant annet med «Den rikeste gutten i verden» og «Gangsterbestemor».

  Harry Potter
  Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome Norge