Hopp til innhold

Little Steven: –«Lilyhammer» er galskap

Little Steven mener «Lilyhammer» er hans personlige drømmeprosjekt, men innrømmer samtidig at serien er det rene galskap.

Little steven

Little Steven er tilbake som mafiaflyktningen Giovani Henriksen i «Lilyhammer». Her er han med Trond Fausa Aurvåg og Marian Saastad Ottesen.

Foto: Kristian Rostad / NRK

Denne uka begynte «Lilyhammer»-gjengen å spille inn oppfølgersesongen av den populære serien. Seriens lille, store stjerne, Little Steven, har tatt en pause fra turnéen med Bruce Springsteen, for å tilbringe tre og en halv måned med snø og kulde i Norge.

– Det var gøy å få samlet alle og komme i gang igjen, men vi har jo holdt kontakten, sier han og ser bort på Marian Saastad Ottesen, som spiller kjæresten hans i serien.

– Marian kom til USA og besøkte meg, og Trond (Fausa Aurvåg, journ. anm.) dro til England da vi spilte der i fjor.

– Og så fikk vi konsertbilletter da Bruce Springsteen spilte på Valle Hovin i sommer, så Steven hadde ikke glemt oss, ler Ottesen.

– «Lilyhammer» er en unik serie

NRK.no møter skuespillerne fra «Lilyhammer» på et hotellrom i Oslo for å finne ut av hva som skjer i oppfølgersesongen. Det viser seg at Little Steven er lite villig til å snakke om handlingen, men det er ikke bare for å være hemmelighetsfull at han holder kortene tett til brystet.

– Frank ble jo kastet ut hjemmefra og sendt på hodet ut i snøen. Kompromissløs som han er, kommer det til å skje mye rundt ham. Vi får inn en del nye fjes, det blir noen overraskelser og alle karakterene gjennomgår en spennende utvikling. Manuset er enda bedre enn sist, men jeg skal ikke «hype» det for mye, sier van Zandt og kommer med en innrømmelse.

– Vi er faktisk ikke i nærheten av å være i mål med manuset ennå, og utvikler det mens vi holder på med innspillingen. Det vi driver med er jo egentlig galskap, sier han leende og hoderystende.

– Jeg vet ikke om folk forstår det, men «Lilyhammer» er helt unikt. Vi har full frihet og gjør akkurat som vi vil hele veien og det er helt «crazy». Det finnes ikke noe lignende eksempel i TV-historien på en TV-serie som er spilt inn på denne måten og vist i USA. Ingen, ikke engang jeg, vet hvor dette til slutt vil ende opp.

(Saken fortsetter)

Steven van Zandt fra Lilyhammer

Steven van Zandt elsker norske særegenheter og er tilbake for å gjøre en ny sesong av Lilyhammer.

Foto: Rubicon

Konsertstart i Norge

Little Steven har trykket inn pauseknappen på konsertvirksomhet fremover, og innrømmer motvillig at han kanskje fikk noe mer oppmerksomhet enn forventet under sommerens konserter i Oslo og Bergen.

– Vi har alltid hatt et fantastisk publikum i Norge, men folk klappet kanskje litt mer enn tidligere. Dere gjorde i hvert fall det, sier han og henvender seg til sine to skuespillerkollegaer.

I slutten av april starter turnéen opp igjen med Oslo som første spillested. Da skal hoveddelen av «Lilyhammer» være spilt inn.

Ble anbefalt å droppe «Lilyhammer»

Foruten å ha hovedrollen i serien, er Steven van Zandt, som han egentlig heter, produsent, musikkansvarlig og manusforfatter. I et intervju med NRK.no i sommer fortalte skuespilleren at han ville ha mer kontroll om han skulle gjøre en sesong til av «Lilyhammer». Det har han nå fått, og stortrives med økt ansvar og arbeidsbyrde.

– De fleste jeg kjenner prøvde faktisk å snakke meg vekk fra «Lilyhammer». Produksjonen var i et annet land, jeg skulle være borte lenge og agentene ville utnytte mulighetene etter «Sopranos».

– «Lilyhammer» er ikke noe drømmeprosjekt for andre enn meg, men derfor er det også viktig at det blir slik jeg vil ha det. Karrieremessig er jeg mett og fornøyd, så dette gjør jeg bare fordi det er et eventyr.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober