900.000 har sett første «Skam»-klipp

Interessen for «Skam» er fortsatt formidabel. Den ett minutt lange teaseren for sesong 4 er sett av 900.000 siden den ble sluppet på fredag.

Sana

Sana, spilt av Iman Meskini, er hovedfiguren i det som blir den aller siste sesongen av «Skam».

Foto: NRK

Fredag la NRK ut en kort snutt uten dialog som skal lokke folk til å fatte interesse for fjerde og siste sesong av «Skam».

Redaksjonssjef Håkon Moslet i NRK P3 er strålende fornøyd med at tett innpå én million unike brukere har sett klippet på NRK sine nettsider.

I det første klippet, som ble lagt ut mandag, hjelper hele vennegjengen til når Isak og Even skal flytte sammen. Sana, som blir hovedpersonen i sesong fire, blir opprørt over at Vilde er i overkant meddelsom om sitt eget sexliv.

Dette er blant kommentarene til klippet på nettsidene til NRK P3:

FOR et førsteklipp! Det har jo ALT! Evak lykkelige, Mange hint til Sana sin historie videre. Begynnende opprulling av Noorhelm, Update på Vilnus ... Trodde virkelig ikke de skulle klare å få så mye på plass på et enkelt førsteklipp, men jeg burde vite bedre enn å tvile på Andem. Nå kan jeg egentlig dø lykkelig, men satser på å få med meg den bergogdalbanen dette garantert blir! I'm on for the ride, skriver en av dem som kommenterer.

Stor aktivitet

Klippene fra «Skam» som ligger på NRKs nettspiller kan bare ses fra de nordiske landene, men spres likevel på nettet for et større publikum i oversatt utgave.

Håkon Moslet sier at det har vært stor interesse for det første klippet i hele Norden, men at de vil vente med å gå ut med hvor mange som har sett det.

Etter at første klipp ble lagt ut har det vært stor «Skam»-aktivitet på Twitter:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Dagbladets anmelder Cristopher Pahle sier til egen avis at første klipp ser lovende ut:

– Det er et typisk tegn på at folk vet hva de driver med. I første scene har de satt karakteren, konfliktlinjene og gitt en tydelig pekepinn på hva det kommer til å handle om. Du ser det i tekstmeldingen hun sender med moren og i praten med jentene, sier han.

Vilde

Vilde, spilt av Ulrikke Falch, er fortsatt en av de sentrale karakterene i sesong fire av «Skam».

Foto: NRK

– Endelig

Reaksjonene har vært positive over at Sana har hovedrollen i sesong fire. Anmelder Marie L. Kleve sier i Dagbladet at det er historisk og veldig kult at vi endelig får en muslimsk, hijabkledd hovedperson i en populær norsk dramaserie.

Redaksjonssjef Håkon Moslet i NRK P3 sier at Sana er en sterk karakter, og kanskje seriens mest fascinerende.

– Hun har ett bein i norsk og ett i muslimsk kultur. Sana har sin tro samtidig som hun har venner som er opptatte av gutter og festing. Det er ofte en stereotyp framstilling av muslimske jenter, og mange av dem anses som ofre, blant annet når de bruker hijab, sier Moslet.

Kulturstrøm

  • – Deilige drypp av julestemning

    – Kurt Russell som julenisse er definitivt verdt å sjekke ut, skriver Filmpolitiet i anmeldelsen av «The Christmas Chronicles». – Uten en nissefar som både serverer kule replikker, store sjarmporsjoner, massevis av nisseenergi og noen deilige drypp av julestemning, ville filmen fått et øye mindre på terningen. NRKs kritiker får litt plastsmak av veslevoksne hovedroller og et simpelt «julen må reddes»-manus. Filmen er produsert av Netflix.

    Kurt Russel i The Christmas Chronicles
    Foto: Netflix
  • Pressestøtten økes

    Høyre, Frp, Venstre og KrF legger fem millioner kroner ekstra i potten for produksjonstilskudd til mediene. Samiske aviser får også fem millioner kroner. I det opprinnelige budsjettforslaget for 2019 fra Høyre, Frp og Venstre sto blant annet pressestøtten på stedet hvil, med en pott på 313 millioner kroner, skriver Medier24.