Hopp til innhold

900.000 har sett første «Skam»-klipp

Interessen for «Skam» er fortsatt formidabel. Den ett minutt lange teaseren for sesong 4 er sett av 900.000 siden den ble sluppet på fredag.

Sana

Sana, spilt av Iman Meskini, er hovedfiguren i det som blir den aller siste sesongen av «Skam».

Foto: NRK

Fredag la NRK ut en kort snutt uten dialog som skal lokke folk til å fatte interesse for fjerde og siste sesong av «Skam».

Redaksjonssjef Håkon Moslet i NRK P3 er strålende fornøyd med at tett innpå én million unike brukere har sett klippet på NRK sine nettsider.

I det første klippet, som ble lagt ut mandag, hjelper hele vennegjengen til når Isak og Even skal flytte sammen. Sana, som blir hovedpersonen i sesong fire, blir opprørt over at Vilde er i overkant meddelsom om sitt eget sexliv.

Dette er blant kommentarene til klippet på nettsidene til NRK P3:

FOR et førsteklipp! Det har jo ALT! Evak lykkelige, Mange hint til Sana sin historie videre. Begynnende opprulling av Noorhelm, Update på Vilnus ... Trodde virkelig ikke de skulle klare å få så mye på plass på et enkelt førsteklipp, men jeg burde vite bedre enn å tvile på Andem. Nå kan jeg egentlig dø lykkelig, men satser på å få med meg den bergogdalbanen dette garantert blir! I'm on for the ride, skriver en av dem som kommenterer.

Stor aktivitet

Klippene fra «Skam» som ligger på NRKs nettspiller kan bare ses fra de nordiske landene, men spres likevel på nettet for et større publikum i oversatt utgave.

Håkon Moslet sier at det har vært stor interesse for det første klippet i hele Norden, men at de vil vente med å gå ut med hvor mange som har sett det.

Etter at første klipp ble lagt ut har det vært stor «Skam»-aktivitet på Twitter:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Dagbladets anmelder Cristopher Pahle sier til egen avis at første klipp ser lovende ut:

– Det er et typisk tegn på at folk vet hva de driver med. I første scene har de satt karakteren, konfliktlinjene og gitt en tydelig pekepinn på hva det kommer til å handle om. Du ser det i tekstmeldingen hun sender med moren og i praten med jentene, sier han.

Vilde

Vilde, spilt av Ulrikke Falch, er fortsatt en av de sentrale karakterene i sesong fire av «Skam».

Foto: NRK

– Endelig

Reaksjonene har vært positive over at Sana har hovedrollen i sesong fire. Anmelder Marie L. Kleve sier i Dagbladet at det er historisk og veldig kult at vi endelig får en muslimsk, hijabkledd hovedperson i en populær norsk dramaserie.

Redaksjonssjef Håkon Moslet i NRK P3 sier at Sana er en sterk karakter, og kanskje seriens mest fascinerende.

– Hun har ett bein i norsk og ett i muslimsk kultur. Sana har sin tro samtidig som hun har venner som er opptatte av gutter og festing. Det er ofte en stereotyp framstilling av muslimske jenter, og mange av dem anses som ofre, blant annet når de bruker hijab, sier Moslet.

Kulturstrøm

  • Samisk Netflix-film på topp ti i 71 land

    Loga sámegillii.

    Den samiske Netflix-filmen «Stjålet» er allerede etter få dager blitt tidenes samiske kommersielle filmsuksess.

    Filmen er på topp ti-lista over mest sette filmer i 71 land, blant annet i USA, Canada, Storbritannia, Norge og Sverige.

    Det opplyser regissør Elle Marja Eira på sin Facebook-side.

    Handlingen i thrillerfilmen er i et reindriftsmiljø i Nord-Sverige. Filmen ble sluppet internasjonalt på fredag.

    Filmen er laget etter Ann-Helén Laestadius sin kritikerroste roman «Stjålet».

    Spent gjeng på tur til førvisning av Netflix-filmen "Stjålet" i Kiruna, april 2024
    Foto: Wenche Marie Hætta / NRK
  • «Ringenes Herre» blir 15 timar lang opera

    Fantasyklassikaren «Ringenes Herre» av J.R.R. Tolkien blir opera for første gong. Det melder Sveriges Radio.

    Det er den britiske komponisten Paul Corfield Godfrey som skriv musikken. Innspelinga av musikken har allereie starta av nasjonaloperaen i Wales, og skal sleppast i 2025.

    Operaen blir delt inn i fleire framsyningar, på til saman 15 timar og 30 kapittel.

  • Kadetten avlyser også 2024-festivalen

    Festivalen Kadetten i Sandvika, som kaller seg Norges største hiphopfestival, avlyser årets utgave.

    «Det er med tungt hjerte at vi må meddele at Kadetten 2024 er avlyst», står det på festivalens Instagram-side , og gjengitt av YLTV.

    «Det er utrolig leit, vi var overbevist da vi relanserte festivalen i år at situasjonen og markedet hadde snudd – sånn ble det ikke. Kombinasjonen av vesentlig høyere priser på alt av artister i sjangeren, usikre og innstilte turnéplaner, høyere kostnader og mindre kjøpekraft blant vårt publikum gjør at vi ikke ser det mulig å gjennomføre festivalen i år», står det om årsaken til avlysningen.

    Ifølge Instagram-posten vil kjøpte billetter refunderes automatisk.

    Kadettenfestivalen ble avlyst også i 2023.

    Cezinando på Kadetten 2022
    Foto: Eskil Olaf Vestre / NRK P3