Hopp til innhold

Vil inndra 30 millioner etter hasjsalg

Aktor vil inndra 20 millioner kroner og et hus i Thailand fra 34-åringen fra som er pekt ut som hovedmann i det store hasjnettverket som er rullet opp i Sør-Norge. Totalt kan det ble inndratt nesten 30 millioner kroner fra de 15 tiltalte.

Vil inndra inndra 30 millioner

Espen Hanken i aktoratet vil inndra rundt 30 millioner kroner.

Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

Aktor la i går ned påstandene i saken mot 15 menn som i Oslo tingrett er tiltalt for å ha omsatt til sammen over et tonn hasj i hele Sør-Norge. Hasjen skal ha kommet fra Nederland og Spania via Danmark kamuflert som legal last på lastebiler eller med båt.

Et tyngdepunkt i nettverket har vært Elverum og Løten. Fire av de mest sentrale i saken kommer fra disse to kommunene, og aktor la ned påstand om fengsel fra 14 år, for hovedmannen, en 34-åring fra Elverum. For de andre sentrale personene la aktor ned påstand om fengsel fra ni til seks års fengsel.

Vil inndra 20 millioner og hus fra hovedmann

Aktoratet mener at det har vært enorme mengder hasj i spill. Aktor mener hovedmannen alen bør svare for over et tonn hasj. Dermed mener aktor også at det har vært store summer involvert, og har tidligere varslet inndragning på nesten 44 millioner kroner totalt.

Hovedmannen har. tidligere kalt dette for ren galskap

Og aktor Espen Hanken fulgte torsdag opp med krav om store summer i inndragning:

– I narkotikasaker skal inndragning skje. Forbrytelser skal ikke lønne seg, og her er det snakk om utbytte fra salg. En kan ikke trekke fra det en har kjøpt narkotikaen for, sier Espen Hanken i aktoratet.

Politiet har gjort beslag både i hasj, penger og biler.

For den hovedtiltalte 34-åringen fra Elverum har politiet basert seg på hans egne regnskap og pris på hasjen.

– Omsetningen tilsvarer om lag 20 millioner kroner. I tillegg kommer huset hans i Thailand, og andre beslag, som fra 34-åringens bankkonto, sier Hanken.

Utbytte og biler

Dette vil påtalemyndigheten inndra fra andre sentrale aktører i saken:

37-åring fra Danmark, salg av hasj og leveranser til Norge: Utbytte hasjsalg 250.000 kroner.

38-åringen fra Elverum som skal ha distribuert mye av hasjen: 500.000 kroner etter utbytte av hasjsalg.

47-åring fra Løten, først og fremst frakt av penger: 190.000 kroner utbytte fra hasjsalg og verdi-innregning bil på 5000 kroner.

41-åring fra Elverum, kurer og hentet hasj som kom fra Danmark: 480.000 kroner fra utbytte hasjsalg og verdi av bil på 40.000 kroner.

27-åring fra Bergen, antatt som storkunde på Vestlandet: Utbytte fra hasjsalg, tre millioner kroner i tillegg til mindre pengebeløp.

52-åring fra Søgne, antatt som hovedmann på Sørlandet: To millioner kroner for utbytte etter hasjsalg:

40-åring fra Verdal, antatt som storkunde i Trøndelag: 134.000 kroner etter utbytte fra hasjsalg.

40-åring fra Sverige, skal ha lagt til rette for mottak av hasj ved å møte kurerer, mottok og oppbevarte hasj: 1,7 millioner kroner og inndragning av to biler. nbsp;

33-åring fra Oslo, mottaker av hasj, fra utlandet: 909.000 kroner fra utbytte av salg og en rekke verdigjenstander.

I sum kan det dermed bli inndratt i underkant av 30 millioner kroner, i tillegg til verdigjenstander.