Hopp til innhold

Aktor: - Anker ikke hasjdom

Tre av de fire sentrale i den store hasjsaken fra Hedmark anker dommen de fikk i Oslo tingrett. Aktor anker ikke dommen på noen av de tiltalte fra Hedmark.

Hasjbeslag

Mennene var tiltalt for å ha smuglet nesten et tonn hasj.

Foto: Kripos

Ankefristen i den store hasjsaken som gikk i Oslo tingrett i vår, går ut fredag. Det er en svært omfattende sak der 14 menn sto på tiltalebenken. De var tiltalt for å ha kjøpt, solgt og distribuert nesten et tonn hasj. Elverum og Løten var sentralt i nettverket som distibuerte hasj til hele Sør-Norge.

Les: Ni års fengsel for hovedmannen i hasjsaken

Anker ikke

Det er tidligere klart at den 34 år gamle Elverums-mannen, som er utpekt som en av to hovedmenn i saken ikke anker dommen. Han ble dømt til ni og et halvt års fengsel og får inndratt 3,6 millioner kroner. Aktors påstand var 20 millioner kroner.

– Sett i lys av aktors påstand er vi godt fornøyd med resultatet, har 34-åringens forsvarer Steffen Brandstad tidligere uttalt til NRK. Det de ikke var fornøyd med var blant annet at et hus han eier i Thailand blir inndratt.

– Ikke "mafia"

Heller ikke dansken som ble ansett som den andre hovedmannen i saken, anket. Også andre fra Løten og Elverum ble sett på som sentrale i nettverket, ved at de fraktet penger til Danmark, mottak hasj i Norge og distribuerte stoffet videre.

  • 39-åring fra Elverum: Sju år og fem måneder. Inndragning av 393.000 kroner. (Aktors påstand var åtte år og fem måneder) Han anker dommen.
  • 47-åring fra Løten: Fem år og fem måneder. Inndragning av 130.000 kroner. (Aktors påstand var seks år og seks måneder).

– Han anker domfellelsen på paragraf 60 A om at det har vært en organisert, kriminell gruppe, sier hans forsvarer Inger Johanne Reiestad Hansen. Dette er den såkalte mafiaparagrafen. 47-åringen anker også et annet forhold i dommen som han maner han ikke har gjort.

  • 41-åring fra Elverum: Fem år. Inndragning av 300.000 kroner. (Aktors påstand var seks år). Han anker også på den såkalte mafiaparagrafen.

Ressursmessig vurdering

Aktor Geir Evanger velger også ikke å anke dommen for de involverte fra Hedmark

– Vi er ikke enig i alle vurderingene til retten. Men utifra en ressursmessig vurdering har vi valgt å godta dommen, skriver Evanger i en sms til NRK.