Tora med sterkt comeback

Tora Berger gjorde torsdag comeback som skiskytter. Det holdt til en imponerende sjetteplass i NM-stafetten sammen med to andre Dombås-jenter.

Tora med comeback

STERK SJETTEPLASS: Tora Berger (i midten, med sønnen Aleksander på ryggen) gjorde comeback som skiskytter med sjetteplass i NM-stafetten for Nord-Østerdals tredjelag. Berger gikk sammen med Juni Arnekleiv (t.v.) og Mari Sverdrup (t.h.). Alle tre representerer for øvrig arrangørklubben Dombås!

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

To år etter at hun ga seg som skiskytter - og ett år etter at hun fikk sønnen Aleksander - stod Tora Berger i ettermiddag på startstreken under årets NM i skiskyting.

At mesterskapet arrangeres på hjemmebane i Dombås kan ha vært en medvirkende årsak til comebacket, og det var i alle fall en bonus.

Første etappe

35 år gamle Tora, som har 17 NM-gull, gikk første etappe for Nord-Østerdals tredjelag. Og det gjorde hun veldig bra, selv om det ble noen bom på standplass. Tora brukte til sammen tre ekstraskudd; ett på liggende og to på stående.

Farten i sporet var likevel så god at Tora kunne sende 16 år gamle Juni Arnekleiv ut på andre etappe på en andreplass.

Mari Sverdrup gikk tredjelaget til Nord-Østerdal inn til en sjetteplass til slutt. Det var sterkt, mente skiskytter-veteranen.

– Veldig fornøyd

– Jeg er veldig godt fornøyd. Dette var riktig bra av hele laget, sa Tora Berger etter comeback-løpet. Med sønnen Aleksander trygt plassert i bæremeis på ryggen smilte hun bredt sammen med lagvenninnene etter målgang, og viste tydelig at det fortsatt er gøy å gå på ski. Men treningsgrunnlaget før NM har ikke vært all verden.

– Jeg gikk et sprintrenn i februar, og så var det klubbmesterskapet på mandag. Og det er vel det, sier Berger.

Tora comeback

FORNØYD: Tora Berger var godt fornøyd med sjetteplass i NM-stafetten. Fredag går hun NM-sprinten på hjemmebane - hvis kroppen sier det er greit!

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

– Et forbilde

For 16 år gamle Juni Arnekleiv var det veldig stort å få gå stafett på samme lag som Tora Berger.

– Det er klart det er morsomt når jeg får gå på lag med forbildet mitt. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle få oppleve det.

Også 20 år gamle Mari Sverdrup syntes det var stas å utgjøre Nord-Østerdals tredjelag sammen med NM-grosissten, spesielt siden alle tre går for arrangørklubben Dombås.

– Rått kult med et eget Dombås-lag, gliser trioen.

Flere løp venter

Fredag går kvinnene sprint i NM-løypene på Dombås, og Tora Berger håper hun er klar for 7,5 kilometer og ti nye skudd.

– Planen er å stille til start i morgen, hvis kroppen sier det er greit!

Men medalje har ikke Tora Berger tro på - 14 år etter at hun tok sitt aller første NM-gull.

–Nei, jeg har ingen store forhåpninger. Jeg regner med at man må trene litt for å hevde seg i toppen, sier 35-åringen og ler.