Snart kan du sykle LandeveisBirken

I flere dager har Birkebeiner.no bygd opp forventningene til en pressekonferanse onsdag. Klokka 12 kunne daglig leder i Birkebeinerrittet, Tone Lien avsløre at LandeveisBirken blir arrangert for første gang neste år.

Birkebeinerrittet

Nå kan du også sykle Birken på landeveg.

Foto: BIRKEBEINERRITTET Geir Olsen / BIRKEBEINERRITTET Geir Olsen

Fra før av har ivrige Birkebeinere allerede mange arrangement å delta i. Birkebeinerrennet, Birkebeinerrittet, Birkebeinerløpet, samt ekstremutgaven av rittet, UltraBirken og ungdomsarrangement i alle grener. Denne høsten skal det også gjøres et forsøk med et motbakkeløp fra Lillehammer til Sjusjøen.

Fra 2012 kan birkebeinerne også velge landeveissykkelen.

Les mer om LandeveisBirken her

Tone Lien

Daglig leder i Birkebeinerrittet, tone LIen, kunne i dag stolt presentere LandeveisBirken.

Foto: Arvid Torsgard / NRK
160 kilometer fra Rena til Lillehammer

– Det har vært knytta stor spenning til hva vi skal snakke om i dag. Vi har fått spørsmål om vi er konkurs og om vi har blitt hacka, men vi vil fortelle at 3. juni 2012 arrangeres LandeveisBirken.

Rittet blir 160 kilometer langt og skal, tradisjon tro, gå fra Rena til Lillehammer.

– Det blir start på Rena, traseen går så på østsida av Glomma til Elverum, militærvegen videre til Løten, vang, Brumunddal, en runde rundt Nes, tilbake mot Gaupen, Gjennom Moelv, opp Brøttumsbakkene og målgang ved Håkonshall, sier Lien.

(Saken fortsetter under kartet)

Landeveisbirken

Her går traseen til det nye landeveisrittet.

– Dette vil styrke landeveissyklingens stilling

President i Norges Cykleforbund, Harald Tiedeman er sikker på arrangementet vil bli en suksess.

– Det er viktig at store institusjoner, som Birkebeinerrittet har blitt, støtter opp under landeveissyklingen. Jeg er sikker på at dette arrangementet vil styrke stillingen til landeveissyklingen, sier han.

Også tidligere proffsykkelist Dag Erik Pedersen har store forhåpninger til nyvinningen.

– Nå har jeg holdt på med ting jeg ikke har peiling på i flere år, så jeg er storfornøyd med at arrangementet nå også flyttes over til asfalt, sier han.

Pedersen sier den store forskjellen på terrengsykling og landeveissykling for de fleste ligger i å lære seg å sykle i felt.

– Farten blir vesentlig større, så man må være mer konsentrert. Det er enkelt å gå på snørra ute i terrenget, men det er veldig enkelt å kjøre av på landevegen også, sier han.

Eksklusivt ritt

Nytt Birken arrangement

Daglig leder i Birkebeinerrittet, Tone Lien, kunne i dag presentere LandeveisBirken.

Foto: Reidar Kjæstad / NRK
Dag Erik Pedersen

Dag erik Pedersen har syklet Birkebeinerrittet mange ganger. Han er gled for at det nå også blir mulig å sykle birken på landeveg.

Foto: Marius Arnesen / NRK

Den første utgaven av LandeveisBirken har 1500 startende. 373 av disse plassene vil bli tilbudt til de som allerede har syklet Brikebeinerrittet 15 ganger eller mer. Disse har igjen anledning til å invitere med seg en yngre deltager.

– Hvis alle disse griper muligheten er rittet allerede halvfullt. Så da blir det hard konkurranse om de gjenværende palassene, sier Tone Lien.

Og påmeldingen til neste års premiereritt skjer allerede i midten av juni.

Les mer om LandeveisBirken her

Video Snart kan du sykle LandeveisBirken

Snart kan du sykle LandeveisBirken