Hopp til innhold

Jubler for kjøttskjæring i Rendalen igjen

Under ett år etter at Nortura la ned Rendalen kjøtt kunne de ansatte avduke et nytt skilt på fabrikken i dag: Rendalsmat.

Fem glade menn

Johnny Evenstuen (f.v.), Knut Storberget, Terje Wulff, Norvald Illevold og Thomas Breen jubler for at anlegget i rendalen åpnes igjen.

Foto: Per Ivar Strømsmoen

Da Nortura bestemte seg for å legge ned kjøttskjærerbedriften i Rendalen i fjor , startet kommunen jakten på noen som kunne overta. Og det fikk de til.

I dag var det offisiell åpning av Rendalsmat i Rendalen.

– Ja, det er det! Etter en lang og intens periode har vi nå kommet dit at vi kan åpne anlegget.

Det sier daglig leder for Rendalsmat, Johnny Evenstuen. Han var en av 38 ansatte som mistet jobben. Nå er han en av 23 ansatte som skal jobbe for Rendalsmat.

Redningen for fabrikken ble NorFrost i Oslo, et av landets største selskaper for import og distribusjon av kjøtt og fisk.

Møttes på hytta

For sjefen der, Terje Wuulf, kom til Rendalen for første gang for 47 år siden fordi han var forelsket i ei dame som hadde hytte der. Forholdet til både damen og bygda har bestått siden.

– Ordføreren, som har blitt en god venn av meg med årene, kom opp til oss på hytta og fortalte at nå har Nortura bestemt seg for å legge ned. Kan du gjøre noe, forteller Terje Wuulf.

Og det kunne han. Han valgte å satse der Nortura la ned for å sentralisere.

– Fordi denne bedriften i Rendalen har tjent penger. Mellom åtte og tolv milloner kroner hvert år, de siste femten årene, sier Terje Wuulf.

Kronglete vei til målet

Og under et år etter at nedleggelsen av Rendalen kjøtt ble kjent, kunne de ansatte i dag avduke det nye skiltet på fabrikken med navnet Rendalsmat.

– Jeg er veldig glad for at vi er i mål, for det har vært en tung vinter, høst og vår. Men det har også vært en lykkelig, lang kamp, sier Terje Wuulf.

Daglig leder Johnny Evenstuen er fornøyd og lettet over at han fikk seg ny jobb.

– For meg har det betydd enormt, sier Evenstuen.

Da han og de andre fikk meldingen om at Nortura skulle legge ned, visste han ikke hva han skulle gjøre.

– Jeg tenkte; hva skal jeg gjøre nå, når jeg har bodd i Rendalen i hele mitt liv?

Setter kniven i kjøttet

Så da muligheten for å fortsette på fabrikken bød seg, var han ikke vond å be. Nå har han på nytt stor tro på framtida.

– Vi er veldig optimister og ser ingen grunn til at dette ikke skal gå bra.

Mens de ansatte kunne avduke skiltet med det nye fabrikknavnet i dag, står det en lastebil med kjøtt utenfor. Og i morgen setter de kniven i kjøttet igjen.