Hopp til innhold

Sammen skal de fylle tomrommet etter Bjørgen

Therese Johaug fra Dalsbygda i Os og langrennsjentene forbereder seg på en sesong uten Marit Bjørgen som leder i flokken. Den ledige kapteinsrollen vil de dele.

Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg

TRENING: Ingvild Flugstad Østberg (f.v.) og Therese Johaug under langrennslandslagets trening på Lillehammer fredag morgen.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Så langt har gravide Marit Bjørgen deltatt på alle langrennsjentenes samlinger i sesongoppkjøringen. Den tiden er snart over. Rognes-jenta, som skal nedkomme i desember, deltar trolig på en samling til.

Therese Johaug

UTEN BJØRGEN: Det blir rart uten Marit Bjørgen neste sesong, sier Therese Johaug.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Therese Johaug, Heidi Weng og lagvenninnene på landslaget må dermed forberede seg på en treningshverdag uten lederskikkelsen Bjørgen.

– Først og fremst blir det veldig rart. Det er en viktig brikke som blir borte fra laget. Marit har vært den trygge, gode, omsorgsfulle som har tatt mye av støyten for oss andre. Det kommer vi til å få merke alle sammen, sier Johaug til NTB.

Økt medietrykk

Fredag var Bjørgen med da treningsdagen på Lillehammer ble innledet med en tre timers løpetur. Johaug sier hun kommer til å savne treningspartneren sin.

– Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg kommer i hvert fall til å merke det godt. Jeg har trent mye med Marit både på og utenom samlinger. Det kommer til å bli et rart år.

Medaljegrossisten fra Dalsbygda tror Bjørgens fravær blir aller mest merkbart når det spisser seg til mot sesongåpning på Beitostølen om drøye tre måneder.

Marit Bjørgen

SNART UTE: Så langt har gravide Marit Bjørgen deltatt på alle langrennsjentenes samlinger i sesongoppkjøringen, men snart er det slutt.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Jeg tror det kommer til å merkes best på trykket utenfra fra mediene og rundt resultater når konkurransene starter, fastslår Johaug.

– Hvem overtar rollen til Bjørgen som en slags lagkaptein?

– Mange av oss har opplevd mye så langt i karrieren og besitter mange erfaringer. I tillegg har vi et godt støtteapparat rundt oss, så det skal gå bra. Jeg tror vi må dra lasset sammen. Vi har hver våre områder vi er gode på, sier Johaug.

Generasjonsskifte

Det siste er OL-mester Maiken Caspersen Falla helt enig i. Det er nok ingen som kan ta over den posisjonen som Marit har hatt, for den er helt enestående.

– Vi må i stedet stå sammen som lag, så skal vi nok klare oss uten henne. Men det blir en overgang.

Borte foran den kommende sesongen er også en annen veteran Kristin Størmer Steira.

– Tidligere i dag snakket vi om at det kun er jeg som er igjen fra stafettlaget som tok gull under VM i Oslo. Det er definitivt et lite generasjonsskifte på gang, fastslår Johaug.

På det nevnte stafettlaget hadde hun selskap av Bjørgen, Steira og Vibeke Skofterud.

Flere saker fra Innlandet

Rektor Peer JAcob Svenkerud ved Høgskolen i INnlandet

Høgskolen i Innlandet kan bli universitet: – En stor dag

Sivert Refsdal

Sivert har 20 seksere

NRK anbefaler