NRK Meny
Normal

Johaug om skaden: – Har kjent verre ting i skirenn

Therese Johaug må få montert inn skruer i pekefingerbenet etter å ha falt på trening i Seiser Alm.

Johaug
Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I en pressemelding fra Norges skiforbund opplyses det at Johaug tok seg for med venstre arm da hun falt under en løpetur i forrige uke.

Hånda traff en stein, og det resultete i et lite brudd i mellomhåndens pekefingerben. Etter en konsultasjon ved ved spesialklinikken i Davos, er det klart ay Johaug må opereres for skaden.

– Therese gjennomfører et enkelt, kirurgisk inngrep på klinikken i Davos i morgen tidilig hvor det settes to-tre skruer i pekefingerbenet. Hun slipper dermed gips og kan trene alternativt allerede dagen etter. Skaden er ikke bekymringsfull og får ingen konsekvenser for sesongoppkjøringen, sier langrennslandslagets lege Fredrik Bendiksen i pressemeldingen.

– Det er ikke så vondt, jeg har kjent verre ting under skirenn, sier Johaug til NRK på telefon.

– Ble lei meg

– Jeg ble selvsagt lei meg. Samtidig er det ikke noe å gjøre med, bruddet må gro. Det kan skjer verre ting. Det finnes andre typer skader som er mye verre. Det er bare et lite brudd i en finger. Jeg tror det går veldig bra, fortsetter Johaug, som nå belager seg på to uker med alternativ trening.

Johaug legger ikke skjul på at hun ble overrasket da røntgenundersøkelsen viste at det var et brudd.

– Det gikk veldig fint der og da. Jeg trodde bare jeg hadde forstuet hånda. Men så viste det seg at det var noe mer, sier hun.

Johaug er på en privat høydesamling i Seiser Alm, sammen med landslagsvenninne Ingvild Flugstad Østberg.

Må trene med én stav

Egil Kristiansen hevder det ikke er noen dramatikk i skaden.

– Therese skal nå bare gjennomføre noen alternative treningsøvelser i en 10-dagers periode, og deretter kan hun trene på rulleski med staver. Utover det får skaden ingen andre konsekvenser. Så lenge hun kan løpe og gå på rulleski med en stav de første 10 dagene, kan hun også gjøre en del andre styrkeøvelser, sier Kristiansen.

Overfor NRK utdyper han:

– Det er ikke et veldig kritisk brudd. Hun har faktisk brukt armen litt før hun fikk konstatert brudd, sier Kristiansen.

Det som er klart, er at Johaug ikke kan konkurrere på rulleski i sommer. Dermed går Blink-festivalen uten hennes deltakelse.

Siste nytt

 • To mål av Zahid

  Ghayas Zahid scora to mål då Apoel slo Ominia 3-1 i lokaloppgjeret i Nikosia på Kypros i kveld.

  Apoel ligg på fjerdeplass, 6 poeng bak leiande AEK Larnaca men med to kampar til gode.

  Ghayas Zahid
  Foto: FLORIAN CHOBLET / AFP
 • Alle norske kvalifisert

  Alle nordmennene er kvalifisert til opningsrennet i verdscupen i Wisla søndag. Robert Johansson på 10.-plass var best.

  – Dagen ber litt preg av at det er tidleg på sesongen og hopparane har masse å gå på, seier sportssjef Clas Brede Bråthen.

  Laurdag er det laghoppeing i Wisla. Forfang, Fannemel, Tande og Johansson er det norske laget.

 • Lorentzen vann igjen

  Håvard Holmefjord Lorentzen tok sin andre siger for dagen og knuste parkamerat Kai Verbij med 1.08,22. Verbij blei nr 2 med 1.08,47.

  Han vann 500 meter tidlegare i dag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal