Johaug om skaden: – Har kjent verre ting i skirenn

Therese Johaug må få montert inn skruer i pekefingerbenet etter å ha falt på trening i Seiser Alm.

Johaug
Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I en pressemelding fra Norges skiforbund opplyses det at Johaug tok seg for med venstre arm da hun falt under en løpetur i forrige uke.

Hånda traff en stein, og det resultete i et lite brudd i mellomhåndens pekefingerben. Etter en konsultasjon ved ved spesialklinikken i Davos, er det klart ay Johaug må opereres for skaden.

– Therese gjennomfører et enkelt, kirurgisk inngrep på klinikken i Davos i morgen tidilig hvor det settes to-tre skruer i pekefingerbenet. Hun slipper dermed gips og kan trene alternativt allerede dagen etter. Skaden er ikke bekymringsfull og får ingen konsekvenser for sesongoppkjøringen, sier langrennslandslagets lege Fredrik Bendiksen i pressemeldingen.

– Det er ikke så vondt, jeg har kjent verre ting under skirenn, sier Johaug til NRK på telefon.

– Ble lei meg

– Jeg ble selvsagt lei meg. Samtidig er det ikke noe å gjøre med, bruddet må gro. Det kan skjer verre ting. Det finnes andre typer skader som er mye verre. Det er bare et lite brudd i en finger. Jeg tror det går veldig bra, fortsetter Johaug, som nå belager seg på to uker med alternativ trening.

Johaug legger ikke skjul på at hun ble overrasket da røntgenundersøkelsen viste at det var et brudd.

– Det gikk veldig fint der og da. Jeg trodde bare jeg hadde forstuet hånda. Men så viste det seg at det var noe mer, sier hun.

Johaug er på en privat høydesamling i Seiser Alm, sammen med landslagsvenninne Ingvild Flugstad Østberg.

Må trene med én stav

Egil Kristiansen hevder det ikke er noen dramatikk i skaden.

– Therese skal nå bare gjennomføre noen alternative treningsøvelser i en 10-dagers periode, og deretter kan hun trene på rulleski med staver. Utover det får skaden ingen andre konsekvenser. Så lenge hun kan løpe og gå på rulleski med en stav de første 10 dagene, kan hun også gjøre en del andre styrkeøvelser, sier Kristiansen.

Overfor NRK utdyper han:

– Det er ikke et veldig kritisk brudd. Hun har faktisk brukt armen litt før hun fikk konstatert brudd, sier Kristiansen.

Det som er klart, er at Johaug ikke kan konkurrere på rulleski i sommer. Dermed går Blink-festivalen uten hennes deltakelse.

Siste nytt

 • Thingnes Bø fikk revansj

  Det ble seier til Johannes Thingnes Bø på fellesstarten i Anterselva, det siste rennet før VM. Etter å ha tapt sluttspurten mot franske Emilien Jacquelin i går, smakte det trolig ekstra godt med 19 treff og god fart i sporet på fellesstarten.

  På siste skyting stod seieren mellom ham og en annen franskmann, Quentin Fillon Maillet. Begge måtte gå en strafferunde, men nordmannen var sterkest på sisterunden.

  – Det var en veldig fin seier. Det var masse følelser som skulle ut. Jeg slapp litt byrden i dag og hadde det veldig moro, sier han.

  Dette var Thingnes Bø sin fjerde seier for sesongen, hans første på et 20-skuddsløp.

  Fillon Maillet sikret andreplassen, mens Jakov Fak fra Slovenia ble nummer tre.

  Vetle Sjåstad Christiansen gikk inn til nok en fjerdeplass, hans fjerde for sesongen.

  – Fyttikatta, jeg er lei av å komme på fjerdeplass. Men jeg er utrolig fornøyd med å klare å ta Peiffer de siste femti. Jeg har ikke sett mange tilfeller av noen som klarer å gå forbi på dette korte oppløpet, og det var bare så vidt det gikk, sier Christiansen om spurtduellen mot tyske Arnd Peiffer som ble nummer fem.

  Erlend Bjøntegaard viste at han endelig er i form igjen etter ryggtrøbbelet og endte på sjetteplass.

 • Mesut Özil forlater Arsenal

  En oppsiktsvekkende historie i toppfotballen er endelig over: Arsenal bekrefter at Mesut Özil forlater klubben og reiser til Fenerbahce i Tyrkia. Den tyske verdensmesteren, Arsenals best betalte, fikk ikke spille på ett år etter krangler med klubben.

 • Riiber nummer to i Lahti

  Jarl Magnus Riiber nådde ikke opp mot Akito Watabe i søndagens verdenscuprenn i kombinert i Finland. Han måtte nøye seg med 2.-plassen.

  For annet år på rad vant Watabe i Lahti. Japaneren slo Riiber med 10,8 sekunder.

  Den norske storfavoritten greide ikke å svare da Watabe slo til med et rykk halvveis ut i langrennet. Riiber prøvde seg på et siste magedrag på tampen, men det hjalp ikke

  Jørgen Graabak og Jens Lurås Oftebro endte på 7.- og 8.-plass.

  Åpningsrenn langrenn Beitostølen
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal