Helga Pedersen kjørt til legevakt med gallestein

Arbeiderpartiets nestleder Helga Pedersen ble lørdag kjørt til legevakten med gallestein, kort tid etter hun hadde vært på talerstolen på årsmøtet til Hedmark Arbeiderparti.

Helga Pedersen

Helga Pedersen føler seg i bra form søndag, ifølge Hamar Arbeiderblad som har vært i kontakt med henne.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det er Hamar Arbeiderblad som melder at Pedersen allerede under innledningen til møtet begynte å følge seg uvel. Kort tid etter å ha holdt en tale, forlot hun møtet.

– Hun hadde fryktelig vondt i går og fikk behandling på Sykehuset Innlandet i Hamar. I går kveld fikk hun dra hjem igjen, og i dag er hun i Oslo og slapper av og kommer til hektene igjen, sier Pedersens rådgiver, Jon Reidar Øyan til NTB.

Gallestein er en tilstand hvor det oppstår steinlignende dannelser i galleblære eller galleganger, ifølge Store norske leksikon. De finnes hos 5 til 15 prosent av alle mennesker, og gir i de fleste tilfeller ingen symptomer.

Føler seg bedre

Helga Pedersen føler seg i bra form søndag, ifølge Hamar Arbeiderblad som har vært i kontakt med henne.

Hun forteller til avisen at hun følte seg fin da hun gikk på talerstolen, men at hun kjente smertene komme mot slutten.

– Jeg måtte skynde meg å runde av. Da jeg satte meg ned etterpå fikk jeg voldsomme magesmerter, sier hun.

Helga Pedersen sier hun først fikk behandling hos legevakten og deretter tilbrakte noen timer på sjukehuset i Hamar, hvor hun ble grundig undersøkt.

På jobb igjen fra mandag

Mandag skal både partiets sentralstyre og landsstyre ha møte der veien videre for partiet skal diskuteres.

Jon Reidar Øyan bekrefter at Pedersen vil være tilbake på jobb fra mandag og være til stede på møtene.

Pedersen er valgt til nestleder i Ap fram til 2015. Det har imidlertid vært en debatt om nestledervervet etter at det ble kjent at Jens Stoltenberg blir generalsekretær i NATO.

– Min holdning er at ledelsen er valgt til 2015, så jeg legger til grunn at det bare er ny leder som skal velges, sier sentralstyremedlem Bjørnar Skjæran fra Nordland.

Arbeiderpartiet vil trolig kalle inn til et ekstraordinært landsmøte i slutten av juni for å velge ny partileder. Etter det NRK forstår ligger det an til at kun lederen blir byttet ut.

Jonas Gahr Støre blir etter all sannsynlighet den nye Ap-lederen når det ekstraordinære landsmøtet samles til sommeren.