Øygards ordførerbror beklager

Skjåk-ordfører Rolv Kristen Øygard (Sp) beklager uttalelser han har kommet med i mediene i forbindelse med rettssaken mot broren Rune Øygard.

Rolv Kristen Øygard

Broren til Rune Øygard, Rolv Kristen Øygard, under rettssaken mot Rune i Eidsivating lagmannsrett.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

Beklagelsen kommer etter et langt møte i Senterpartiets lokallag i Skjåk søndag kveld. Lokallaget møttes for å diskutere ordfører Rolv Kristen Øygards støtte til sin overgrepsdømte bror Rune Øygard.

– Jeg ber om unnskyldning for uttalelser jeg har gitt i mediene som har økt belastningen for den fornærmede, for bygda og for innbyggerne, skriver Rolv Kristen Øygard i en pressemelding like før midnatt søndag kveld.

Forlangte beklagelse

– Jeg har tillit til rettssystemet. Jeg har flere ganger kritisert språkbruken som har vært brukt i Skype- og SMS-meldinger og gitt klart uttrykk for at det er den voksne som har ansvar for å sette grenser. Jeg har aldri sagt eller ment at det er en kultur for at godt voksne menn har et forhold til mindreårige, skriver Øygard.

Lokalavisa Fjuken skrev på lederplass at Rolv Kristen Øygard påstår at han har klart å skille mellom rollene som bror og ombudsmann. Det har han ikke gjort.

Lokalavisa har vært sterkt kritisk til at Skjåk-ordføreren i retten skjøv deler av skylden i Øygard-saken over på offeret, den nå 17 år gamle jenta og krevde en offentlig unnskyldning.

Fortsatt tillit

Lederen i Senterpartiet i Skjåk, Per Lars Lien, sier han er glad for beklagelsen og understreker at lokallaget fortsatt har tillit til Rolv Kristen Øygard som ordfører.

– Det er bra at Rolv Kristen Øygard nå har bedt om unnskyldning for sine uttaler til mediene. Det er viktig for Skjåk Senterparti at den fornærmede har fått tilbud om hjelp, har fått hjelp og fortsatt skal få all den hjelp og støtte hun trenger fremover fra Skjåk kommune.

– Vi har fortsatt tillit til Rolv Kristen Øygard som vår ordfører, skriver Lien.

Rolv Kristen Øygards bror, Vågå-ordfører Rune Øygard (Ap), ble sist torsdag dømt til fengsel i ett år og tre måneder for seksuelle overgrep mot jenta. Han ble frifunnet for det alvorligste tiltalepunktet om samleie med barn under 14 år.

SE VIDEO:

Broren til Rune Øygard, Rolv Kristen Øygard, sier han er skuffet over Skype-meldingene broren sendte til jenta. Men han bekrefter at familien har en spesiell «sjargong».