OnklP: – Mora mi vil vi skal gå på ski

OnklP har hatt et svært begivenhetsrikt år. Nå feirer han jul på Lillehammer og samler krefter til neste år.

OnklP

JULEPAUSE: OnklP feirer jul på Lillehammer og prøver få litt fred hos mor før nye oppdrag venter.

Foto: NRK

2014 ble året som alle plutselig begynte å nynne på «Styggen på ryggen» . Låta av OnklP og De fjerne slektningene som handler om angst og panikk.

– Det har vært et skikkelig sirkus, og tilbakemeldingene har vært helt utrolige. Jeg har ikke hatt et minutts fri, sier OnklP.

Rapperen som egentlig heter Pål Tøien, er 30 år og kommer fra Lillehammer.

– Nødvendig med julepause

Han forteller at han gleder seg til å være hjemme hos mor for å slappe av litt i jula.

– Jeg skal feire jul hjemme i Nybu i Lillehammer. Mamma vil sikkert at jeg skal være med ut på ski, men jeg har ikke vært med ut på lang lang tid, ler Pål.

Men han vet at det skal bli en god og nødvendig pause.

– Jeg skal prøve å ta noen dager med julefred hjemme hos a mor, sier 30-åringen.

Video Konsert med Jaa9 og Onkl P til støtte for Flykningehjelpen

POPULÆR: «Styggen på ryggen» har fått massiv oppmerksomhet i mediene, blitt kalt «årets beste» av VG og har nesten 2,5 millioner avspillinger på Spotify.

Foto: Nyhetsspiller

Les også:

To Spelemann-nominasjoner

Mye tyder på at også 2015 blir et travelt år for lillehamringen. Allerede på nyåret er det utdeling av Spellemannsprisen, og OnklP og de fjerne slektningene er nominert i to kategorier. «Styggen på ryggen» er blant annet nominert til årets hit.

Se innslaget fra innspillingen av musikkvideoen til OnklPs siste låt.

OnklP skal også være med i serien «Hver gang vi møtes» på nyåret. I tillegg står en rekke konserter for tur og ny plate med Jaa9.

– Jeg har ganske stor selvsikkerhet på det området, og stor tiltro til materialet vårt. Vi har mye mer å komme med. Slektningene fikk nettopp en utmerkelse for beste liveband, sa Tøien til GD i desember.

Tøien imponerte også mange med sin duett sammen med Inger Lise Rypdal under julekonserten «Desembertoner» i Oslo Domkirke i desember. De sang balladen «Fairytale of New York» som av mange er kåret til tidenes juleklassiker.

Prøysenår, E6-utbygging, store idrettsprestasjoner i OL, stupetårnskandale, flom, og mye, mye mer. Nyhetsåret 2014 får du her.

Flere saker fra Innlandet