Highasakite: Nominert til tre Spellemannpriser

De er nominert til tre Spellemannpriser og er konge av både Wimp og Spotify. 2014 er helt klart Highasakite sitt år.

Highasakite

Highasakite er nominert til tre Spellemannpriser.

Foto: Mattis Folkestad / NRKP3

Highasakite med Øystein Skard fra Vinstra og Trond Bersu fra Skjåk har med «Silent Treatment» årets mest spilte norske album på både WiMP og Spotify. Mandag ble det klart at de er nominert til Spellemannpris i kategoriene popgruppe, komponist og tekstforfatter.

– Dette betyr mye for oss. Dette er en pris jeg har fulgt med på siden barndommen og kanskje drømt om å vinne en dag, sier Øysten Skar.

Skar synes prisen for årets popgruppe er den som kanskje henger høyest, men sier at gruppa setter utrolig stor pris på alle nominasjonene til årets Spellemannpris. På spørsmål om hvorfor de tror de har gjort det så godt i år, svarer han:

Vi har jobbet veldig hardt og vi har dyktige folk rundt oss. Vi har brukt mye tid og krefter på dette albumet og det er flott å få anerkjennelse for det, sier Skar.

Sikter mot utlandet

– Hva er neste mål for dere nå?

– Nå sikter vi mot utlandet. Vi må bare fortsette som vi gjør. Målet har hele tiden vært å lage god musikk og spille fine konserter, sier Marte Maaland Eberson fra Highasakite til p3.no

Flere fra Innlandet

Hele seks artister fra, eller med tilknytning, til Innlandet, er nominert til Spellemannspriser.

OnklP og de fjerne slektningene er nominert i Årets Hit («Styggen på ryggen») og Urban. Anne Nørsti og Dansebændet er nominert i dansebandklassen. Trekkspiller Frode Haltli nominert for Samtidsmusikk, Frida Ånnevik er nominert i Åpen klasse og Laura Ellestad i kategorien folkemusikk/tradisjonsmusikk.