Naboekteparet holdes utenfor

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Verken den overgrepstiltalte moren eller stefaren drar naboekteparet inn i saken. Tvert i mot sier de begge at de nesten ikke hadde kontakt med naboene.

Naboekteparet er begge tiltalt for medvirkning til voldtekt og grove seksuelle overgrep mot de fire barna.

Ifølge tiltalen var de tilstede og tvang ungene sine til å være med på overgrepene som de to andre skal ha utført. De skal ha holdt dem tilbake og sagt at de måtte gjøre det.

Men ingen av dem erkjenner noen straffskyld og ingen av dem er trukket inn i saken av de to hovedtiltalte som nå har forklart seg.

De har tvert i mot sagt at naboene aldri var med.

Sønnen trekker inn foreldrene

Det er sønnen til naboekteparet som trekker dem inn i saken. I dommeravhør har han sagt at foreldrene var tilstede i huset da overgrepene skjedde.

- Det kom som et sjokk på meg, det han har forklart. Jeg vet ikke hvorfor han sier det, sa moren i retten i ettermiddag.

I dag har hun ingen kontakt med sønnen, men god kontakt med datteren.

Både sønnen og datteren skal altså ha vært utsatt for overgrep av hovedparet i saken. Men overgrepene mot dem sluttet da de ble hentet av barnevernet i 2005. Også det kom overraskende på moren.

- Jeg var i møte med barnevernet og kort tid etter tok de ungene. Jeg er usikker på begrunnelsen for det, svarte hun.

Lekte med nabobarna

Det er på det rene at ungene til naboekteparet lekte en del med barna til den hovedtiltalte moren.

Den andre moren, som nå har forklart seg forteller at ungene likte å være der. Hun merket ikke noe uvanlig og ante ikke noe om overgrep, sier hun.

- Hadde jeg visst noe så hadde jeg ikke latt dem dra dit. Det var ingenting som tilsa at ungene mine ble misbrukt, sier hun.

Ektemannen, tiltalt nummer 4 sier det samme. Også han nekter for at de visste om noen overgep og at de slett ikke var med på det selv.

Brukte hasj

Faren i naboparet mener ungene hadde det helt greit hjemme hos dem. De gikk på skole og var med på fritidsaktiviteter.

Da barnevernet gjorde akuttvedtak i 2005 og tok fra dem barna, var det kanskje mistanke om rus i hjemmet, forklarer han.

Begge foreldrene brukte hasj noen ganger, forteller de.

Heller ikke faren har noen kontakt med sønnen sin i dag. Med datteren på 18, har han mye og god kontakt, ofte daglig. Datteren bodde hos faren på Røros i en periode i høst.