Mann fant drept kvinne - trodde det var en dukke

HAMAR (NRK): Rettssaken mot den avdødes kvinnens ektemann går nå i Hedmarken tingrett.

Inger Johanne Reiestad Hansen, Arne I. Dymbe

KART: Førstestatsadvokat Arne I. Dymbe og bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen studerer et kart over Hamar, og stedet der en kvinne ble funnet drept.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Andre dag i rettssaken der mannen er tiltalt for å ha drept sin kone med 20 knivstikk, gikk med til vitner og bevisføring.

Fant kniv og kvinne

Blant vitnene som forklarte seg tirsdag var mannen som fant den døde kvinnen ved det gamle Jordkjend-bygget ved Maxi storsenter i Hamar. Han fortalte at han først trodde han så en dukke. Han gikk bort til en mann som vasket bilen sin i nærheten for å spørre om han kunne bli med bort å se.

Sammen gikk de bort til personen som lå på bakken, og på vei tilbake oppdaget de en kniv. Mannen som vasket bilen sa at de ikke måtte røre noe, men heller ringe politiet - noe som dermed ble gjort.

Arne I. Dymbe, Ann Turid Bugge

RETTSSAK: Forsvarer Ann Turid Bugge og aktor Arne I. Dymbe i samtale under rettssaken i Hedmarken tingrett.

Foto: Linda Vespestad

Politimannen som kom først til åstedet, undersøkte om personen som lå på magen hadde puls, men fant ingen. Han lå merke til røde flekker på nakken og jakka til den avdøde. Han trakk seg unna, og ventet på at krimteknikerne skulle komme.

Videoer

Overvåkningskameraer fra busser viser at de to møtes på Skolegata-Grønnegata ved klokka 10.54. Neste video viser de to på en busslomme ved Maxi, da er klokka 11.08. Det vil si at like før drapet fant sted. Bildene viser blant annet at barnet i vognen er våkent.

Den tiltalte forklarte i retten mandag, at barnet trolig ikke fikk med seg noe av det som skjedde fordi hun var trøtt og halvsov. Det siste bildet av de tre er da de forsvinner i den retningen der kvinnen ble funnet drept.

Vet ikke hvor kniven kommer ifra

Politiet har jobbet hardt for å finne ut hvor kniven kom ifra, men har ikke funnet ut av dette. De fant blodspor flere steder blant annet på barnevogna. Her fant de også fornærmedes DNA. Vogna ble funnet i et kott i et av byggene på Ormseter.

Den sto bak en annen vogn med et pledd over, og var ved første øyekast vanskelig å oppdage. Undersøkelser av den avdøde og hennes klær viser at hun ble påført alle knivstikkene i øvre del av ryggen, nakken og hodet.

Det er satt av fem dager til rettssaken, men trolig blir siste dag på torsdag.