Aktor i drapssak: - Den tiltalte bør dømmes til 16 års fengsel

HAMAR (NRK): Aktor la ned påstand om 16 års fengsel for mannen som er tiltalt for å ha drept sin kone med 20 knivstikk på Hamar vest i fjor. Forsvarers påstand er at den tiltalte må dømmes på mildes mulig måte.

Førstestatsadvokat Arne I. Dymbe

AKTOR: Førstestatsadvokat Arne I. Dymbe er aktor i rettssaken mot mannen som har gått i Hedmarken tingrett.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Ektemannen hennes ble pågrepet og tilsto drapet. De har to barn sammen.

Denne uka har rettssaken mot mannen gått i Hedmarken tingrett. Han er tiltalt for forsettlig drap på sin kone under særdeles skjerpende omstendigheter.

– Drepte i sinne og frustrasjon

Førstestatsadvokat Arne I. Dymbe mener drapet er gjort i stort sinne og frustrasjon siden kvinnen ble påført 20 knivstikk.

– Det er vanskelig å se et drapsmotiv, han sier hun hadde kniven og han var sint og frustrert. Han prøver bevisst å skjule sine spor etter drapet, sa Dymbe i sin prosedyre

– Skjerpende

Arne I. Dymbe, Ann Turid Bugge

FORSVARER: Mannens forsvarer Ann Turid Bugge i samtale med aktor Dymbe under rettssaken.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Han mener det er to hovedpunkter som tilsier at drapet er gjort under særdeles skjerpende omstendigheter; drapshandlingen og at et barn så det som skjedde.

– Han løper etter fornærmede, mens hun forsøker å flykte. Han stikker henne bakfra 20 ganger. Dette må ha vært gruoppvekkende og svært smertefull for kvinnen, samt gitt henne dødsangst. I tillegg er et barn vitne til at mor blir drept av far.

Aktor sa at det som har kommet fram under rettssaken av ting hun har sagt om drapet, og en tegning hun har laget viser at hun så det som skjedde. I tillegg mener aktor at det er straffeskjerpende at kvinnen var gravid. Tiltalte sier han ikke visste dette, men vitner sier at han gjorde det.

– Burde funnet ukjent mann

Forsvarer Ann Turid Bugge sa blant annet i sin prosedyre at hun ikke hadde forståelse for at politiet ikke har funnet ut hvor drapskniven er kjøpt med tanke på at det var en strekkode på den, samt at de ikke har funnet ut hvem den ukjente mannen fornærmede chattet med.

Drap på kvinne i Hamar

DREPT: Kvinnen ble funnet drept ved det gamle Jordkjend-bygget på Hamar vest.

Foto: Kurt Sivertsen / NRK

– Han kunne ha kastet lys over saken. Kontakten mellom fornærmede og denne mannen skjedde via mobil og PC så det er mulig å finne ham. Og hadde politiet funnet ut hvor kniven ble kjøpt, kunne man finne ut hvem som kjøpte den, sa Bugge.

Den tiltalte har forklart at det var kvinnen som hadde kniven. Forsvareren mener det ikke er noen logisk grunn til at den tiltalte skulle ha med seg kniv fordi han før drapet leverte et barn i barnehagen. Hun mener at drapet skjedde i affekt.

– Han mistet kontrollen. Han la igjen kniv og veske på åstedet. Det tyder på at han ikke tenkte rasjonelt der og da.

– Ikke skjerpende

Bugge er ikke enig med aktor om at drapet dreier seg om særdeles skjerpende omstendigheter. Blant annet mener forsvareren at det ikke finnes bevis for at barnet så det som skjedde.

Bugge la ned påstand om at tiltalte anses på mildes måte.

Bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen mener barna til sammen bør få 700 000 kroner i oppreising, og avdødes mor bør få 200 000 kroner.