Hopp til innhold

Krim og hendelser i Innlandet

 • Mange drap fører til at andre saker ikke prioriteres

  Ni drap på et halvt år i Innlandet tar mye av ressursene, og politiet har ikke kapasitet til å etterforske andre alvorlige saker.

  – Det er kritisk. Alle ressursene våre går til å etterforske drap. Det fører til at vi ikke får etterforsket andre prioriterte saker, som vold i nære relasjoner og voldtekt, sier Johan Brekke som er politimester i Innlandet politidistrikt.

  Politimesteren har derfor bedt om et møte med Politidirektoratet (POD).

  Avdelingsdirektør Politifagavdelingen i POD, Bjørn Vandvik, sier til VG at de ikke kan forskuttere utfallet av et slikt møte, men at de har forståelse for at politidistriktet nå står i en ekstraordinær og krevende situasjon.

  Johan Brekke - politimeister i Innlandet
  Foto: Knut Røsrud / NRK
 • Tre personer løslatt i kidnappingssak i Vestoppland

  Tre kidnappingssiktede menn er løslatt, skriver Oppland arbeiderblad.

  I midten av mars ble fire menn siktet og varetektsfengslet for grov frihetsberøvelse av en annen person.

  I en av kjennelsene fra tingretten sto det at det skal dreie seg om et oppgjør i et kriminelt miljø.

  Politiadvokat Fredik Olsen Lilland sier til avisen at tre av de fire ble løslatt før helgen.

  – Det er fordi det ikke lenger er fare for bevisforspillelse i like stor grad, sier Lilland til OA.

  En fjerde person sitter fortsatt varetektsfengslet, men fengslingen går ut på onsdag, ifølge avisen.

  Politiadvokaten sier at de fire mennene fortsatt er siktet for grov frihetsberøvelse, selv om de løslates.

 • Utga seg for å være banken og svindla til seg 1,5 millioner – nå er han dømt

  En mann i begynnelsen av 20-åra utga seg for å være fra Odal Sparebank, og fikk tilgang til flere kontoer.

  Han svindlet til seg 1,5 millioner kroner.

  Det skriver Glåmdalen.

  Mannen er ikke tilhørende distriktet.

  Han sto tiltalt i Oslo tingrett, og er nå dømt for to tilfeller av hvitvasking og fire bedragerier med et samla utbytte på over en million kroner.

  Han må sone ti måneder i fengsel for bedrageriet, og han er også dømt til å betale en erstatning på til sammen 988.200 til Odal sparebank og to av kundene.

 • Kripos tar opp att Tonsåsen-drapet

  25 år etter at Knut Øyvind Mo vart drepen i bustaden sin på Tonsåsen, tek politiet opp att etterforsikinga av saka. Mo vart funne i huset sitt som var nedbrent og seinare viste det seg at han var skoten før brannen.
  Dei siste vekene har Kripos intensivert arbeidet, seier politiadvokat i Innlandet politidistrikt, Ina Grande Nordberg, til avisa Valdres. Ho fortel at Kripos nå går gjennom alt materialet på nytt, og da har dei identifisert biologisk spormateriale.
  – Målet er å oppklare også denne drapssaka, seier Grande Nordberg. Bildet er frå etterforskinga like etter brannen.

  Tonsåsendrapet
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Fire personer siktet i kidnappingssak

  Fire menn er pågrepet og siktet for grov frihetsberøvelse etter det politiet tror er et oppgjør i et kriminelt miljø i Vestoppland, melder NTB.

  Politiadvokat Fredrik Olsen Lilland i Innlandet politidistrikt bekrefter hendelsen overfor Oppland Arbeiderblad og Drammens Tidende fredag.

  – Politiet har begjært fire personer varetektsfengslet. De er siktet for grov frihetsberøvelse med gjerningssted i Vestoppland.

  – Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke si noe mer nå. Klausulerte dokumenter og bevisforspillelsesfare gjør at politiet må være tilbakeholdne med opplysninger i den tidlige fasen av etterforskningen, sier Lilland til avisene.

  Politiet ba om varetektsfengsling i fire uker for fire personer fredag, hvorav to uker i full isolasjon. Tingretten har fredag ettermiddag gitt politiet medhold i tre av sakene, mens politiet venter på den fjerde kjennelsen.

  I en av kjennelsene fra tingretten kommer det fram at det skal dreie seg om et oppgjør i et kriminelt miljø. Politiet ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer om hendelsen eller forløpet. De vil heller ikke si noe om når dette skal ha skjedd.

  «Saken gjelder en alvorlig frihetsberøvelse med både planlegging og tilknytning til kriminelt miljø», heter det i kjennelsen.

Flere saker fra Innlandet