Hopp til innhold

Janne Jemtlands forsvinning et mysterium: Dette vet vi om saken

Tobarnsmoren forsvant fra sitt hjem natt til 29. desember. Ni dager senere er hun fortsatt ikke funnet. Politiet mistenker at det har skjedd noe kriminelt, og konsentrerer søndag søket om en gård midt mellom to blodfunn.

Søk etter savnet kvinne

MYSTISK FORSVINNING: Fredag kveld gikk politiet og Sivilforsvaret manngard i jakten på flere spor etter hva som har skjedd med 36 år gamle Janne Jemtland.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Janne Jemtland

Janne Jemtland (36) forsvant fra sitt hjem i Veldre i Brumunddal rundt klokken 02.00 natt til 29. desember.

Foto: Politiet

36-åringen fra Brumunddal i Hedmark forsvant natt til 29. desember 2017.

Hun hadde vært ute på fest med ektemannen, og skal ifølge politiet ha forlatt hjemmet i Brennliora i Veldre i Brumunddal rundt klokken 02.00.

Tekniske undersøkelser viser at telefonen til tobarnsmoren slår inn på basestasjonen ved Ringsaker kulturskole i Brumunddal sentrum klokken 05.50 29. desember.

Basestasjonen ligger omtrent en kilometer unna det første stedet der Jemtlands blod senere blir funnet.

Det er alltid knyttet en viss usikkerhet rundt tekniske undersøkelser rundt bruk av mobiltelefon, men politiet har altså ingen andre spor etter den savnede tobarnsmoren i et tidsrom på nesten fire timer.

Meldes savnet

Politiet sier man ikke kan slå fast om mobilregistreringen skjedde som følge av aktiv bruk. Et titalls vitner er avhørt i saken, og politiet skal ha fått inn flere tips og observasjoner.

På morgenen dagen før nyttårsaften, 30. desember, blir Jemtland meldt savnet av ektemannen. Nyttårsaften satte politiet i gang en leteaksjon, men denne ble innstilt på grunn av kraftig snøfall i området der hun forsvant.

Om kvelden 4. januar sperret politiet av et område i Brumunddal, etter at de hadde fått opplysninger av en hundeeier om at det var funnet spor i snøen.

Stedet, som er ved Fagerlundvegen i Brumunddal, er grisgrendt og ligger i underkant av en mil unna hjemmet til Jemtland og ektemannen.

forsvinningssaken

Blodfunn langs veien

Om morgenen 5. januar opplyste politiet at de hadde funnet betydelige rester av blod i et område som dekkes av basestasjonen der Jemtlands telefonbruk sist ble registrert. Kripos ble også koblet inn for å bistå med etterforskningen.

På ettermiddagen 5. januar ble det bekreftet at blodet tilhører Janne Jemtland. Etterforskningen gikk dermed inn i en ny fase, der også letingen intensiveres. Politiet behandler nå forsvinningen som en kriminalsak, der en av teoriene er at Jemtland har blitt påkjørt.

Fredag kveld gikk politiet med bistand fra Sivilforsvaret fra dør til dør i området, og store styrker gikk manngard på jordene rundt blodfunnet og saumfarte den dype snøen.

Søk etter savnet kvinne.

Politisperringer i Fagerlundvegen i Brumunddal fredag kveld. Blodspor funnet i området er bekreftet å stamme fra 36 år gamle Janne Jemtland som har vært savnet siden 29. desember.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Nye blodfunn

På ettermiddagen lørdag 6. januar ble det gjort nye blodfunn, i veikanten ved Lillehaugvegen. Det ligger omtrent en kilometer unna stedet der politiet fant blod som tilhørte Jemtland torsdag 5. januar.

Politiet melder søndag 7. januar at analyser gjort ved Ullevål sykehus viser at også blodet som ble funnet lørdag er Jemtlands.

Letingen etter Jemtland pågår fortsatt søndag. Politiet har de siste dagene konsentrert seg om rundspørringer fra savnedes bopel og ned mot Brumunddal, for å kartlegge Jemtlands bevegelser.

Politiet har søndag brukt ekstra tid på å undersøke en gård som ligger mellom blodet som ble funnet lørdag og blodet som ble funnet torsdag. Rundt klokken 17.00 ble søket avsluttet for dagen.

Undersøker Janne Jemtland

Politiet arbeidet søndag i området rundt og på en gård i umiddelbar nærhet til lørdagens blodfunn.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Ingen mistenkte

Ifølge politiet kan Jemtland ha tatt flere alternative ruter fra hjemmet i Veldre til Fagerlundvegen. Politiet er heller ikke sikre på om Jemtland har tatt seg dit til fots.

Politiet ber om tips i saken, og oppfordrer alle involverte om å melde seg for politiet. Politiet ønsker også kontakt med personer som har vært i området der Jemtland sist ble observert ved 02-tiden natt til 29. desember.

Politiet opplyser at det foreløpig ikke er noen mistenkte i saken.

Leter etter Janne Jemtland

Store styrker fra Sivilforsvaret har bistått politiet i søket etter Jemtland i området der det er funnet blodspor etter 36-åringen.

Foto: Stein Schinstad

Flere saker fra Innlandet