Nytt blodfunn tilhører savnet kvinne

Brumunddal (NRK): Politiet bekrefter at blodet som ble funnet lørdag, tilhører Janne Jemtland. Det er en kilometer mellom de to blodfunnene. I dag lette politiet på en gård som ligger mellom de to stedene.

Undersøker Janne Jemtland

ETTERFORSKER: Politiet arbeidet med mannskaper i området rundt og på en gård i umiddelbar nærhet til lørdagens blodfunn.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Blodet som ble funnet i snøen langs Lillehaugvegen lørdag, stammer fra den savnede 36-åringen. Det viser analyser fra Oslo universitetssykehus. Søndag ettermiddag har Jemtland fortsatt status som savnet.

Leteaksjonen trappes opp, forteller politiadvokat André Lillehovde van der Eynden.

André van der Eynden, politiadvokat

Politiadvokat André van der Eynden forteller at de har bekreftet at også det siste blodfunnet stammer fra Janne Jemtland.

Foto: Stein Schinstad / NRK

– Vi starter likt som på det første funnstedet. Det er sivilforsvaret og krimteknikere som går inn. Vi har også bistand fra Kripos både taktisk og teknisk, sier han.

Ifølge politiadvokaten gjenstår det fortsatt arbeid på det første funnstedet der politiet fant blod 4.januar.

– Det er nær geografisk sammenheng mellom funnstedene, sier van der Eynden.

Blodfunn omtales som sentrale

Politiet omtaler blodfunnene som sentrale. De er de eneste sikre sporene etter Jemtland etter at hun sist ble observert ved 02-tiden 29.desember. Da hadde hun vært på fest og tatt drosje hjem sammen med ektemannen.

– Bakgrunnen for at politiet ber om tips om Jemtlands bevegelser etter kl. 02. 29. desember er at vi har god kontroll hva hun foretok seg frem til dette. Vi holder fortsatt alle muligheter åpne, sier van der Eynden.

Han kan ikke si hvor mange avhør som er gjort.

Håper å gjøre funn på gården

Politiet og sivilforsvaret konsentrerte søndag letingen mot en gård i Ånnerudvegen i Brumunddal. Gården ligger noen hundre meter fra stedet der politiet fant blod lørdag ettermiddag. Etter å ha gått manngard på et jorde, startet politiet undersøkelser inne på eiendommen søndag ettermiddag. Der har de jobbet i flere timer.

– Vi driver med finsøk. Folk går tett på jordet for å se om de finner spor rundt funnet som ble gjort i går, forteller innsatsleder Frode Hjulstad i Innlandet politidistrikt.

I tillegg til mannskaper på bakken, bruker politiet drone for å kartlegge området fra luften. Også hundepatruljer er i aksjon.

Søndag ettermiddag ble også en gravemaskin tatt i bruk for å undersøke flere gjødselhauger på gården.

Gravemaskin på gården der det letes etter Janne Jemtland

GJØDSELHAUGER: En gravemaskin er tatt i bruk for å grave i flere gjødselhauger på gården politiet har undersøkt i dag.

Foto: Lars Erik Skrefsrud/NRK

I 17-tiden søndag ble søkene på gården og jordene rundt avsluttet, uten at det skal ha blitt gjort nye funn.

Fortsetter undersøkelser

Politiet opplyser at de vil fortsette med rundspørringer for å kartlegge Jemtlands bevegelser og oppfordrer personer har vært i området om å melde seg.

Innsatsleder Frode Hjulstad

LEDER SØKET: Hjulstad forteller at det er avgjørende å utnytte dagslyset søndag.

Foto: Olav Døvik / NRK

25 personer fra sivilforsvaret bisto politiet i søket ved gården.

– Vi har en savnet kvinne. Det er det vi håper å finne. Eller gjøre funn som kan knyttes opp mot kvinnen.

– Vi har fått inn tips fra mange steder i Brumunddal, men akkurat nå er det her vi har valgt å gjøre søk, sier Hjulstad.

Sist observert for ni dager siden

Janne Jemtland

SAVNET: Janne Jemtland har vært savnet siden 29. desember.

Foto: Politiet

Jemtland ble sist sett i hjemmet sitt i Veldre ved 02-tiden 29. desember. Gården politiet nå undersøker ligger ca. 11 kilometer fra den siste sikre observasjonen som ble gjort av 36-åringen.

Etterforskningen konsentreres nå rundt det siste funnstedet. Lørdag gjorde politiet seg ferdig med undersøkelsene på stedet der det ble funnet blod 4. januar.

Begge blodsporene ble funnet etter tips fra turgåere i området. Det ligger både turområder og gangveier i nærheten av begge funnstedene.

Laster kart, vennligst vent...