Husker ikke overfallsvoldtekt

Mannen som er tiltalt for å ha overfalt og forsøkt å voldta en kvinne i Trysil i juni, erkjente straffskyld da rettssaken mot ham startet i dag. Han husker det ikke, men politiet har sterke DNA-bevis.

Helge Hartz, Iris Storås

Helge Hartz er bistandsadvokat for den fornærmede kvinnen, mens statsadvokat Iris Storås er aktor i saken.

Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

– Ut i fra de tekniske bevisene i saken har han trukket en konklusjon om at det må ha vært han som står overfor dette, sier mannens forsvarer, advokat Tore M. Famestad.

Hans DNA på henne

Overfallet, som den 26 år gamle mannen nå har erkjent skyld for, var brutalt. Kvinnen som ble overfalt var på veg hjem fra et utested i Trysil sentrum, da hun ble angrepet bakfra, lagt i bakken og rispet med kniv i ansiktet, på halsen og på kroppen. Tiltalte skar av henne klærne med kniven og forsøkte å voldta henne.

Aktor i saken, statsadvokat Iris Storås, sa i sitt innledningsforedrag at de har en rekke DNA-bevis i saken.

– Hans DNA er funnet i ansiktet, på halsen og på klærne til fornærmede, og DNA fra fornærmede er funnet på klærne til tiltalte, sa Storås.

Trodde hun skulle dø

Kvinnen, som er i slutten av 20-åra, fortalte om det som skjedde i Sør-Østerdal tingrett i dag. Hun sa at hun gjorde motstand og lagde så mye lyd hun kunne, men at hun sluttet da hun fikk kniven mot halsen.

Hun fortalte at overfallet varte ganske lenge, at tiltalte gjorde flere forsøk, men til slutt ga opp og løp bort, men at han kom tilbake og dunket hodet hennes i bakken før han stakk av igjen.

– Det er tøft. Jeg sliter med å sove og jeg sliter med konsentrasjonen.

Etter overfallet har hun flyttet hjem til foreldrene sine og utsatt en planlagt skolestart og en mulig jobb fordi hun ikke tør å bo alene. Hun er nå på venteliste for å få psykologhjelp.

Hennes bistandsadvokat, Helge Hartz, vil kreve 200.000 kroner i oppreisning.

Sjuk av sigarett?

Tore M. Famestad

Advokat Tore M. Famestad forsvarer den tiltalte 26-åringen.

Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

Den tiltalte 26-åringen hadde han drukket noen øl før han gikk til utestedet Bøes i Trysil sentrum denne fredagskvelden.

I retten i dag gjentok han at han ikke husker noe av det som skjedde. Han antydet at alkoholen og en sigarett han bommet på utestedet, kan ha gjort ham dårlig.

– Etter denne sigaretten husker han ikke noe mer. Hva sigaretten kan ha inneholdt, det vet vi ikke. Det har vært foretatt en analyse og den ga ikke utslag på noe narkotisk stoff et døgn senere, sier Tore Famestad.

Er lei seg

I flere politiavhør nektet 26-åringen for alt. Men ettersom de tekniske bevisene ble lagt fram for ham, sa han i et nytt avhør at han skjønner at han må ha gjort det likevel.

Jeg er veldig lei meg. Jeg ville ikke gjøre noe sånt, sier han i Sør-Østerdal tingrett i dag.

Han risikerer inntil 15 års fengsel for overfallet og voldtektsforsøket.

Han er også tiltalt for å ha trukket kniv mot en mann på utestedet Bøes, en times tid før overfallet. Det nektet han straffskyld for, fordi han ikke husker å ha gjort det.